Ангели, які наближають перемогу: у Тернополі відкрили виставку військового священника Олександра Левчука (фоторепортаж)

Опубліковано в Актуально 28.02.2024

У Тернополі сьогодні відкрили виставку військового священника з Луцька Олександра Левчука «Українські ангели».

В експозиції представлено декілька десятків творів сучасного іконопису, які зображують різні регіони України та представників різних професій. Воїни, журналісти, медики, рятувальники, кухарі, вчителі, поліцейські з ангельськими крилами – кожен у свій спосіб наближає перемогу. Усі твори мистецтва капелана супроводжуються кількома рядками поезії.

Картини із серії «Українські ангели» Олександр Левчук почав створювати на другий день після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

– Це наш цвіт! Це люди, які могли вторити майбутнє України! Така вже історія. Нашій нації, схоже, було суджено жити у період історичних перепуть. У цих роботах я хотів показати, що прості люди стають нашими героями, а не великі начальники. Вони не жаліють себе, а воюють з гордістю та звитягою. Українські герої пішли в бій з мирного життя, у якому присутні, на жаль, корупція, свавілля та інші злі речі. Наші воїни зберігають оту святість, оту відданість своїй державі, – наголосив капелан Олександр Левчук.

Чимало його колег, волонтерів та студентів прийшло на відкриття виставки. Серед них – художник Микола Шевчук.

– Сьогодні маємо дуже сонячний день. Тепло на душі не тільки від сонячного проміння, а від духовного проміння кожного з вас, хто прийшов на цю виставку. Отче Олександре, щирий вам поклін та дяка за вашу працю! Господь у свій час призиває кожного для своєї роботи. Отець Олександр покликаний служити словом Божим в храмі, але і пензлем він також несе Божу правду, пише український літопис для майбутнього покоління, зазначив Микола Шевчук.

Виставку ікон організував центр ЮНЕСКО за підтримки Тернопільської міської ради.

Відвідати експозицію можна до 8 березня в Українському домі за адресою: м. Тернопіль. Бульвар Шевченка 27.

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.