Найближчим часом на Збаражчині може з’явитися ще одна ОТГ

Опубліковано в Політика Автор  05.06.2018
Новий голова Збаразької райдержадміністрації Валерій Савчук є прихильником децентралізації. Так, одне із основних завдань нового очільника – створення Збаразької об’єднаної територіальної громади.
 
– Наразі рішення про згоду приєднатися до Збаража дали Залужанська та Зарубинська сільські ради. Працюємо над тим, щоб аналогічні рішення найближчим часом прийняли Базаринецька та Стриївська, - пояснює Валерій Савчук.
 
За сприяння Валерія Петровича проводяться інформаційно-роз’яснювальні роботи, робочі наради, зустрічі з жителями сіл тощо. Усі заходи проходять відповідно до вимог Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад». У своїх розрахунках використовують бюджетну інформацію, опираючись на цифри, факти і на методику формування спроможних громад.
 
– Найголовніше – це фінансова спроможність громади. На моє переконання, нам треба рухатися вперед. Будь-які зволікання не на користь. Маємо позбутися застарілих стереотипів, сміливо йти до нового, адже всім зрозуміло, що далі так жити неможливо, – стверджує голова Збаразької РДА.
 
Опираючись на позитивний досвід Колодненської, Черниховецької та Вишнівецької громад, які за період об’єднання реалізували чимало планів, Валерій Савчук впевнений, що створення Збаразької ОТГ стане хорошою платформою для розвитку Збаражчини.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.