Михайло Головко назвав першочергові рішення, що зроблять медичні послуги доступними

Опубліковано в Політика Автор  31.05.2018
Медична реформа в Україні має низку недоліків, про що Михайло Головко — народний депутат від ВО «Свобода», неодноразово згадував раніше.

За своєю суттю в позитивну сторону нічого не змінюється. Медицина практично стає платною. Кожна операція вже офіційно буде вартувати шалені гроші, не враховуючи того, скільки доведеться заплатити за неї неофіційно.

Для модернізації системи охорони здоров’я України необхідно першочергово здійснити певні правильні кроки. Які саме, свободівець назвав.

1. Потрібно впровадити систему загальнообов’язкового соціального медичного страхування, що охопить усіх тих, хто працює і самозайнятих.

2. Із зарплати працівника щомісяця необхідно перераховувати 5 відсотків, які сплачуватиме роботодавець.

3. Роботодавець має укладати договір з ліцензованим страховиком на медичне страхування, яке покриватиме частину суми наданої медичної допомоги (дещо схожим є страхування автомобілів).

4. Страховик повинен укладати угоду з медичним закладом, який отримав відповідну ліцензію, а ключовою умовою її отримання є перевірка щодва роки знань, умінь і навичок лікарів за аналогом зовнішнього незалежного оцінювання. Окрім того Фонд гарантування загальнообов’язкового соціального медичного страхування має моніторити якість медичних послуг, складаючи щорічно рейтинг медичних закладів.

5. Фонд гарантування загальнообов’язкового соціального медичного страхування повинен виступати гарантом вкладів фізичних осіб і у разі необхідності виконувати роль страховика.

6. Лікарі, які лікуватимуть за страховою системою, повинні отримати відповідну ліцензію, пройшовши сертифікацію за результатами перевірки знань, умінь і навичок у медичній сфері.

7. Медичний заклад обов’язково повинен відповідати ліцензійним умовам і отримати ліцензію, яку видаватиме держава після відповідної перевірки. Як мінімум половина комісії з перевірки має складатися з незалежних страхових акціонерних товариств.

8. Окрім цього паралельно має функціонувати попередня медична система, за якою всі лікарі фінансуватимуться з державного бюджету.

За таких умов медичні послуги будуть доступними всім українцям, вважає Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.