Голова обласної ради Віктор Овчарук отримав Орден Благовірного гетьмана Петра Сагайдачного у найдавнішому храмі Тернопільщини

Опубліковано в Політика Автор  25.05.2018

З нагоди 100-річчя початку відродження Української Автокефальної Православної Церкви та за щиру співпрацю з Тернопільською єпархією вручив відзнаку Київської Патріархії УАПЦ очільнику обласної ради Преосвященніший Єпископ Одеський і Чорноморський, керуючий Тернопільською єпархією Тихон після святкової літургії на престольний празник у Церкві перенесення мощей святого Миколая, що у  Збручанському Борщівського району.

Віктор Овчарук подякував владиці Тихону  та запевнив у подальшій співпраці.

- Тернопільська обласна рада вдячна Патріархії УАПЦ за духовну  підтримку та допомогу краянам, за те, що зроблено Патріархією для створення Єдиної Помісної Православної церкви.  Ми щиро віримо та молимось за надання Томоса про автокефалію Православної Церкви в Україні. Ця подія  стане особливою, історичною та матиме епохальне значення, - сказав голова обласної ради.

До слова, церква перенесення мощей святого Миколая, Миколаївська церква — найдавніший храм  Тернопільщини, один з найстаріших у Західній Україні і датується, за деякими джерелами, ХІV століттям. Покровителем храму є Святий Миколай.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.