Нардеп з Тернопільщини прокоментував роботу очільника Укравтодору

Опубліковано в Політика Автор  07.05.2018
Народний депутат від фракції БПП «Солідарність» Ігор Побер схвально охарактеризував роботу начальника Державного агентства автомобільних доріг України Славоміра Новака, а також прокоментував і сьогоднішній стан українських автошляхів.
- Загалом я не прихильник «гостей» - наших міністрів, наших держкерівників, чиновників, яких запрошують з-закордону. Однак, що стосується пана Новака, за два роки його роботи він не лише чудово вивчив українську мову. За цей період у нас не було жодного скандалу в дорожній галузі; не було лобіювання окремих фірм чи компаній. Навпаки, на сьогоднішній день у нас повний порядок. З тих коштів, які виділяють на автошляхи, проводяться ремонти. Наприклад, нещодавно я їхав із родиною зі Львова. Дорога, якої колись не було взагалі, сьогодні в чудовому стані. В цілому, сьогодні автошляхи у нас ремонтуються, - поділився Ігор Побер.
Також нардеп відзначив і роботу Державного дорожнього фонду, який був створений на початку 2018 року:
- Завдяки роботі дорожнього фонду, вдалось збільшити суми, які спрямовуються виключно на дорожню інфраструктуру. Так, порівняно із коштами, які виділили на автошляхи у 2017 році, кошти з дорожнього фонду більші у 3-4 рази. Головне, щоб вже на місцях їх раціонально та правильно освоювали. Велика перевага і в тому, що і наш комітет,і бюджетний наполягли на тому, аби ремонти доріг проводились не ямкові, а – капітальні. Саме тоді автошляхи служитимуть довго.
Нагадаємо, з 1 січня цього року свою роботу почав Державний дорожній фонд, створення якого Верховна Рада схвалила ще у 2016 році. Фонд наповнюється  коштом акцизного податку з нафтопродуктів і транспортних засобів; акцизу на ввезення нафтопродуктів і транспортних засобів; ввізного мита на нафтопродукти, транспортні засоби та шини до них. Крім того, в рамках такої дорожньої децентралізації 120 тисяч кілометрів автошляхів перейшли з балансу Укравтодору на баланс областей (та отримують гарантоване фінансування в розмірі 35% від надходжень дорожнього фонду).

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.