«За п’ять каденцій такого шантажу не бачив», – депутат про першу сесію Збаразької міської ради

Опубліковано в Політика Автор  soroka 03.12.2020
Новообрані депутати Збаразької міської ради на першій сесії почали вимагати у міськогоголови посад, інакше – відмовлялися брати участь у робочих питаннях.

Про це у фейсбук-спільноті «Політичний Збараж» написав депутат Тернопільської районної ради Петро Напованець.

– Прикро, що в річницю Першогрудневого референдуму, коли Україна реально отримала незалежність, підтриману українцями, частина новообраних депутатів Збаразької міської ради витерла ноги у вибір збаражан, нахабно покинула засідання сесії, не думаючи про завтрашній день людей, про бюджет на наступний рік, про ті тисячі питань, котрі реально потрібно вирішувати при переході до громади, а лише через амбіції щодо посад, захланностей, що немає меж. Їм байдуже, що буде з містом, громадою, людьми – немає посад,нехай горить все – їм байдуже. За п’ять каденцій свого депутатства чогось подібного я не бачив. Зразу ж після прийняття присяги частина новообраних депутатів Збаразької міської ради поставила вимогу: або перерва і посади, або «ми не беремо участі у голосуванні і вважаємо себе відсутніми на засіданні»,  написав Петро Напованець.  

Він підкреслив, що депутати без відповідної освіти не можуть керувати громадою.

– Не повірите, але списки були складеними заздалегіть, навіть годину поставили. Отець Лесик, котрий "видряпався" на трибуну з хрестом і разом із п’ятьма священниками просив забути про партійні прапори, діяти злагоджено теж підписав дану "писульку" ще до молитви, бо забажав керувати земельною комісією, парафії йому замало. Найстаріший депутат міської ради П.Багрій після зачитання присяги ледь з крісла не впав. Сказав, що я навіть не знав, що можна не голосувати, поки не дадуть посади. Прохання міського голови схаменутися – не діяло. Адже потрібно було прийняти регламент ради, за яким обирати на посади, затвердити штатний розпис, прийняти положення про старостів, за яким їх обирати, а тоді роздавати посади. Та це не діяло. Голова до темряви просив – подайте списки, кого де хочете бачити. Від нього вимагали прийти в якесь там укриття і там йому список покажуть. Кого ж куди, як виглядає, пропонують з відомих. Депутата з освітою профтехучилища – на секретаря ради. Не того, що буде друкувати тексти, а того,що буде  керувати громадою за регламентом  за відсутності голови. Голова набрав сім з половиною тисяч голосів і керуватиме містом, а за його відсутності секретар,що набрав трохи більше сотні голосів із суперосвітою. Інший – з тією ж профтехосвітою має бути старостою, хоч за положенням має мати вищу освіту. Вже йому пропонували головного інженера в комунальному підприємстві. Та якщо в комунальному – то давайте начальника? Вчитель фізкультури першої школи, що немає елементарного досвіду в управлінні – має керувати освітою, священник – землею,  обурився депутат Тернопільської районної ради.

Петро Напованець закликав депутатів братися за роботу, а не дбати про власні інтереси.

– Депутати з головою міста чекали до темряви, списку загального до ночі так і  не подали, бо відсутні на сесії вже  не можу узгодити посад між собою – все їм замало. Доходило до абсурду, новообраний депутат, що тільки досяг повноліття, набрав трохи більше 30-ти голосів, обійшов тих, хто набрали сотні голосів і не стали депутатами через хитромудрості Закону і впливового батька, встав і теж вийшов. Давайте посаду? Ввечері мені телефонує «кукловод» всього того дійства сам Р. Адамович."Ну, шо, Петя, за кілька днів я буду мати більшість. І ти першим полетиш з посади". І це мені говорить «власник заводів і пароходів». Ми стоїмо на шляху серйозних проблем. Уже треба створювати тендерний комітет і замовляти газ, світло, харчі дітям на січень 2021. Готувати і приймати бюджет, тут не спасе одна дванадцята-адже в управлінні міської ради не було ні освіти, ні інших галузей. Перебирати у власність приміщення (такі як музична школа), щоб укласти договори на їх опалення. А тут шантаж на шантажеві. Чи не пора вмішатися виборцям, допоки ще є час щось виправити?  підсумував Петро Напованець.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.