«Законопроєкт про квоти на біоетанол допоможе зберегти автодороги та стати енергонезалежними», – Микола Люшняк

Опубліковано в Політика Автор  soroka 18.06.2020
На вчорашньому засіданні Верховна Рада України відправила на доопрацювання в комітет законопроєкт № 3356, який передбачає запровадження квот на додавання біокомпонентів в автомобільні бензини.

На думку народного депутата з Тернопільщини, члена депутатської групи «Довіра» Миколи Люшняка, така ініціатива повинна прийматися парламентом першочергово, оскільки спрямована на залучення інвестицій й збільшення робочих місць, що особливо актуально в умовах карантину.

 На цьому він наголосив під час виступу у ВРУ.

– Цей документ дуже важливий з багатьох причин. По-перше, прийняття цього закону допоможе збільшити завантаженість підприємств-виробників рідкого біопалива, що сприятиме залученню інвестицій в цю галузь, що відповідно збільшить кількість робочих місць. Думаю, в умовах карантину і в кількості втрачених робочих місць нашими громадянами такі ініціативи мають прийматися парламентом першочергово. По-друге, цей законопроект спрямований на імплементацію положень Директиви Європейського парламенту та Ради ЄС. Що конкретно пропонується? Де-факто в ньому створюється нормативна база для розвитку сфери виробництва обігу та використання рідкого біопалива в транспорті,  зазначив Микола Люшняк.

Окрім цього, за словами Миколи Люшняка, завдяки прийняттю цього законопроєкту наша країна перетвориться з великого імпортера нафтопродуктів в імпортозаміщення зі збереженням автодоріг та енергонезалежності. Саме тому депутатська група «Довіра» активно підтримуватиме таку ініціативу й прийматиме законопроєкт до другого читання з правками.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.