"Масова міграція українців за кордон – це зачищення території", – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 15.06.2020
Влада робить все для того, щоб українці втікали з України.

На цьому наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у прямому ефірі телеканалу NewsOne.

– Я з сімї заробітчан. У 14 років залишився за старшого з молодшими братом та сестрою, бо батьки поїхали на заробітки до Італії. Склалася така ситуація, що 6 заводів у Тернополі було просто порізано й знищено. Мені швидко довелося подорослішати. Будучи студентом, у 19 років я також спробував заробітчанського хліба в Італії. Це був переломний період, під час якого я зрозумів, що такий шлях – неправильний, треба вертатися в Україну і змінювати її. Саме тому я вступив у партію «Свобода». Сьогодні більшість моїх родичів перебувають в Америці, Італії на заробітках. Мабуть, на Західній Україні немає жодної сімї, де хтось з родини не поїхав за кордон,  пояснив Михайло Головко.

Свободівець підкреслив, що саме заробітчани є одними із найбільших інвесторів в Україні.

– Вони формують різницю від’ємного торговельного сальдо, привозять сюди гроші. Але біда у тому, що колись люди їхали, заробляли та поверталися, а сьогодні, на жаль, вони виїжджають з дітьми, але тільки в одну сторону. Це – зачищення території від українців, мінус 15 мільйонів громадян за часи незалежності, що більше середньостатистичної держави в Європі. А представники влади кажуть, що це нормально. Вони навіть не говорять про те, що будуть створювати робочі місця чи будувати державні підприємства,  додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.