Ігор Побер: "Перед відкриттям ринку землі варто було привести у відповідність кадастр"

Опубліковано в Політика Автор  soroka 04.05.2020
Аби ринок землі в Україні справді став прозорим, необхідно ще добряче попрацювати над кадастром.

Про це у прямому ефірі телеканалу «Еспресо» заявив народний депутат VII та VIII скликань Ігор Побер.

 – Я завжди був «за» продаж землі сільськогосподарського призначення, бо розумію, що в Україні є тіньовий ринок землі. Її продають від чотириста до тисячі доларів за гектар, а гроші осідають у кишенях чиновників.  Попри це, думаю, що перед ухваленням закону варто було спершу привести у відповідність кадастр, аби знати, що у нас є – скільки лісів, держаних земель, водного фонду тощо. На сьогодні ми не маємо чіткої геокарти України. Відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення, звісно, задовольнило вимогу МВФ для надання нашій державі траншу. Однак, аби відкрити дійсно прозорий ринок землі, ще треба привести у відповідність кадастр,  пояснив Ігор Побер.  

 За словами Ігоря Побера, деякі політсили добряче пропіарилися на цьому законі.

 – Законопроєкт про відкриття ринку землі викликав багато дискусій між політиками. Але якби хтось справді не хотів дозволити ухвалити закон, то він би це зробив. Натомість окремі політичні сили добре пропіарилися. Тепер ті самі депутати від ОПЗЖ, частина яких – мультимільйонери, чекають поки закон вступить в дію, аби почати скупляти землі, – додав Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Святослав Півторак: «Колектив “Тернопільелектротранс” передав допомоги для ЗСУ на суму понад 1,5 млн грн»
29 квітня працівники КП «Тернопільелектротранс» Тернопільської міської ради передали для потреб захисників FPV-дрони в комплекті…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.