«Влада пограбувала місцеві бюджети на 120 мільярдів гривень», – Михайло Головко про «карантинний» бюджет

Опубліковано в Політика Автор  soroka 16.04.2020
Прислужники олігархів на чолі зі спікером Разумковим своїми поправками до бюджету вирішили економити на людях, а не на топ-чиновниках.

На цьому наголосив народний депутат VII-VIII скликань Михайло Головко в ефірі телеканалу «НАШ».

– Сьогодні ви представляєте український народ в парламенті і голосуєте за найвищі закони. Дуже прикро, що Кабмін порушує права і свободи людей, закони України, в тому числі Конституцію, – звернувся Михайло Головко до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. – Ви як представник вищого законодавчого органу маєте реагувати на такі речі і діяти в межах закону. Однак ви не знайшли іншого способу, як забрати 120 млрд грн з місцевих бюджетів громад. Чому ви не забрали кошти з апарату Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Офісу президента та в інших чиновників на боротьбу з COVID-19?!

Також політик зазначив, що подав судовий позов до Київського окружного адміністративного суду з приводу незаконних дій Кабінету Міністрів, який забороняє громадянам вільно пересуватися та обмежує їхні права.

Він підкреслив, що сьогодні в Україні вибудовується модель поліцейської держави, де у людини немає прав і свобод, проводяться незаконні обшуки.

– Сьогодні економіка України вмирає, адже для неї кожен день карантину – великий удар. Що заважає владі внести революційні закони до парламенту, які б дійсно наповнили наш бюджет, а не призводили до його дефіциту? Наприклад, закон про податок на виведений капітал, закон про ліквідацію офшорних схем, який пропонувала «Свобода». Вони стосуються виведення економіки України з тіні. Ми чули багато пафосу перед виборами, але бачимо, що з приходом монобільшості до Верховної Ради нічого не змінилося, – підкреслив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.