«Українська влада діє за принципом кочівників – прибігли, награбували, втекли», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 14.04.2020
Відкриття ринку землі в Україні свідчить про те, що влада немає власної національної позиції, а підпорядковується Міжнародному валютному фонду.

На цьому наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у прямому ефірі телеканалу ZIK.

– Мораторій був тимчасовим кроком для відтягування земельного питання. Ми пропонували розглянути закон, який би забороняв продавати українську землю, провести референдум, але влада відмовилася. Зараз вже остаточно визначилися з датою. У липні наступного року вступає в дію ринок землі. Це дасть право іноземцям, іноземним банкам, міжнародному капіталу скуповувати українську землю. Вони розповідають, що до 2023 року це буде по сто гектарів, а потім вже аж по десять тисяч. Вже запущено механізм – привідкриті двері й поставлена нога, аби ти більше їх не зачинив. Далі – справа техніки, можна вносити корективи, зміни, що влада і робитиме, аби пришвидшити процедуру вилучення в людей української землі, – зазначив Михайло Головко.  

Свободівець додав, що більшість українців була категорично проти відкриття ринку землі, однак влада не дослухалася до думки людей.

– На сьогодні ми прекрасно розуміємо, що це рішення було прийнято на догоду міжнародному капіталу. Єдине, що лишилося в українського народу, це – наша земля. Все продали – стратегічні підприємства, заводи. Я сам виріс в селі, моя бабця має паї. Упродовж двох скликань я представляв сільський округ, тому хочу сказати, що більшість людей проти ринку землі. Ми сьогодні є повністю керованою країною ззовні. Раніше підпорядковувалися Москві, тепер – МВФу, бо наша влада немає власної національної позиції. Вона не захищає інтереси простих українців, а мислить лише тимчасовими категоріями. Як кочівники – прибігли, награбували, втекли. Якщо людина сьогодні хоче продати свій пай, бо їй важко його утримувати, то держава повинна для цього знайти механізми. Наприклад, створити Державний земельний банк, як пропонувала «Свобода»,  резюмував Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.