Михайло Головко: «Ми не дамо перетворити Україну на новітній концтабір»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 14.04.2020
Жорсткі карантинні обмеження, які ввели в Україні напередодні Великодня, є тотальним наступом на права і свободи українців.

За утиск церкви, штрафи, заборону людям вільно пересуватися будь-який чиновник може понести кримінальну відповідальність, адже він порушує Конституцію України й низку інших законів.

На цьому наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

– Деяким чиновникам від цього коронавірусу вже геть зриває дах. Сьогоднішня ситуація нагадує комуністичні часи, коли голови райкомів змагалися наввипередки й виконували якнайдурніші накази. Зараз місцеві чиновники, зокрема голови ОДА, говорять про комендантську годину, обмеження в’їзду та виїзду з області, заборону вільно пересуватися вулицями. Ці речі суперечать Конституції України й низці інших законів. За такі заяви будь-якого чиновника можна притягнути до кримінальної відповідальності. А голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш взагалі дозволив собі сказати, що жителі області позитивно налаштовані стосовно додаткового правила – залишатися вдома уподовж вихідних – з 13:00 суботи до 6:00 понеділка. Очільник ОДА, вочевидь, взяв зі стелі такі заяви. Наприклад, я категорично проти такого нововведення. Попереджаю, що кожен чиновник, який зазіхатиме на права й свободи громадян, відповідатиме перед законом. Ми бачимо, як влада залякує людей, наганяє страху. Один виділяє кошти на купівлю трун, інший – взагалі ями копає. Зрозуміло, що влада керується принципом: чим більше страху, тим легше управляти людьми. «Свобода» закликає чиновників не створювати масову паніку й не ущемляти права і свободи людей. Ми не дамо перетворити Україну на новітній концтабір, – зазначив Михайло Головко.

Свободівець наголосив на тому, що влада намагається маніпулювати статистикою смертності від COVID-19, чим спричиняє паніку та дезорієнтованість суспільства.

– Таке враження, що до влади прийшли не комуністи, а сатаністи. Напередодні Великодня вони залякують людей, аби ті не ходили до церкви, виписують штрафи. Вже давно зрозуміло, що коронавірус – роздута тема. Через декілька тижнів люди подивляться на це зовсім по-іншому. Вірусологи, авторитетні закордонні лікарі спростовують ці всі маніпуляції цифрами – статистку смертей від коронавірусу. Так, вірус є, але він не таки страшний, як нам розповідають. Науково доведено, що лише 5 % людей, у яких виявили коронавірусну інфекцію, потрапляють до лікарень. З них помирають приблизно 0,2 % – переважно пацієнти, які мають супутні захворювання. Інші переносять коронавірус на ногах та не мають явно виражених симптомів. Сьогодні українська влада вирішила залякати людей, а тим часом тишком-нишком робить свої чорні справи. Ми бачимо, як вони наживаються на боротьбі з коронавірусом, розпродують стратегічні підприємства, відправляють засоби захисту за кордон під час епідемії, а під покровом ночі продають українську землю,  додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.