Михайло Головко: «В українській економіці починається період стагнації»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 13.04.2020
На сьогодні держава не зробила нічого, аби у період карантину захистити малий та середній бізнеси.

Українці вичерпали свої заощадження й наближаються до точки повної відсутності коштів для підтримки життєдіяльності.

Про це у прямому ефірі каналу «112 Україна» заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

– Економічна ситуація в Україні і так була важкою. Зараз, враховуючи введення карантину і заблокування життєдіяльності, країна може не те, що «присісти», а просто «лягти». Потім буде важко відходити, бо з боку держави не були зроблені ті кроки, які роблять в інших країнах – підтримка малого та середнього бізнесів, скасування податків, забезпечення людей соціальними виплатами. Чим довше ми будемо на карантині, тим гірше для України. У результаті українців чекає нелегке життя – безробіття, падіння курсу національної валюти. 50 % сімей жили від зарплати до зарплати, тобто їм вистачило заощаджень на місяць. Сьогодні люди вичерпали свої доходи, вони шоковані. Волонтери роздають громадянам якусь допомогу, але цього не вистачає,  зазначив Михайло Головко.

Свободівець наголосив на тому, що такі карантинні заходи можуть зруйнувати Україну.

– Глобально в нас згортається економіка, вона переходить у стагнацію. Україна експортує переважно сировину, а тому нам буде дуже важко відійти після карантину. Я розумію, що обмежувальні заходи необхідно вводити, але я проти цього ідіотизму, який сьогодні запроваджується на рівні держави – коли штрафують без жодних законів, порушуючи права та свободи громадян. Пригадаймо досвід Китаю. У містах, де було введено жорсткі карантинні заходи, був найбільший рівень смертності. А в інших китайських містах-мільйонниках поширення коронавірусу не було таким масштабним. Ми розуміємо, що це – гра цифрами,  додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.