Михайло Головко: «Через неправильну кадрову політику до влади в Україні приходять безідейні люди»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 12.04.2020
Українська влада не вміє вести кадрову політику, через це ключові посади сьогодні обіймають некваліфіковані та пасивні люди.

Про це у прямому ефірі телеканалу «НАШ» заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

– Ми часто чуємо про нову антикризову команду, але це – лише набір гарних слів та «вінегрет», який нам пропонують у вигляді уряду. У результаті – ніхто ні за що не відповідає. Кожних два-три місяці роблять перестановки. Ми просто бачимо тотальну безвідповідальність на рівні уряду, президента. Проблема в тому, що в Україні не вміють вести кадрову політику, приходять безідейні люди, які мають на меті тільки грабувати державу. Продати і дурень може, а ви створіть, побудуйте, дайте можливості, щоб могли працювати державні підприємства. ВО «Свобода» пропонувала, де взяти гроші – не позичати, не з протягнутою рукою стояти біля МВФу, не розпродувати землю та стратегічні підприємства. За 28 років незалежності продали 29 тисяч заводів, фабрик. Основна стратегія в нашій державі – все продати, а ніхто не думає, як заробити. Ми пропонували ухвалити Антиолігархічний пакет законів, який передбачає виведення економіки з тіні, примусове повернення коштів з офшорів, примусову перереєстрацію цих компаній в Україні. Також пропонували ухвалити податок на виведення капіталу, повернути державі контроль над лотереями, ввести податок для олігархів і так далі. Цілий пакет, але ніхто не хоче його розглядати,  зазначив Михайло Головко.

Свободівець також наголосив на тому, що за 28 років в Україні ключові галузі віддали у приватні руки.

– Якщо говоримо про ефективність управління, то стоїть питання – державна чи все-таки приватна власність. Успіх країн показує, що найкращі показники дає комбінована власність, зокрема в країнах Європи. «Свобода» виступає за підтримку малого та середнього бізнесу. Ми вважаємо, що він має становити не менше 60-70 % економіки нашої держави, але ми категорично проти тотального розпродажу країни, який вели 28 років, ключові галузі віддавали у приватні руки. Не можна оцінювати все з погляду рентабельності й дикого капіталізму, інакше треба буде просто знищити значну частину соціальної сфери. Має бути правильний баланс. «Свобода» за виважену політику, врахування інтересів як простих громадян, так і бізнесу. Ми двома руками за виведення економіки з тіні, ліквідацію олігархічного класу, але категорично проти знищення держави,  резюмував Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.