Новий голова Тернопільської ОДА вимагає від облради додаткових 25 мільйонів на своє утримання (документи)

Опубліковано в Політика Автор  soroka 12.04.2020
Тернопільська ОДА на чолі з Володимиром Трушем бідкається через малі зарплати чиновників, просять додаткових майже 25 мільйонів.

Проект «Обласної програми підтримки органів державної влади на 2020 рік» голова ОДА планує винести на розгляд депутатів обласної ради вже найближчий понеділок, 13 квітня, коли відбудеться виїзне пленарне засідання.

Ще один голова Тернопільської обласної державної адміністрації все ніяк не може осилити покладену на нього місію.

Новоспечений керівник ОДА Володимир Труш з перших днів своєї кар’єри взявся заспокоювати людей. Мовляв, до зустрічі з коронавірусом Тернопільщина готова, як ніхто інший. Одна час показав усю «готовність» – відсутність обладнання, засобів захисту на себе взяли волонтери й меценати.

Та проблеми медичної галузі для Труша та його команди зараз, вочевидь, не на часі. Виконавча гілка влади допрацювалася до того, що просить майже 25 мільйонів гривень на утримання місцевих державних адміністрацій упродовж року. 

Для цього апарат Тернопільської ОДА навіть розробив спеціальну програму підтримки органів державної влади на 2020 рік. Через голосування депутатів Тернопільської обласної ради Володимир Труш хоче отримати додаткових 23883,7 тис. грн.

Та найцікавіше те, що слова намісника Зеленського розходяться із баченням самого президента. Днями глава держави анонсував, що з 1 квітня заробітна плата державних службовців не має перевищувати 47 тис грн. Натомість очільнику облдержадміністрації зарплати чиновників виявилися надто малими й такими, що дискредитують посади чиновників.

Про це йдеться у відповідній програмі, розробленій апаратом ОДА: «Низький рівень заробітної плати державних службовців упродовж останніх років призвів до дискредитації престижності державної служби».

Облдержадміністрація у документі висловлює необхідність у збільшенні розміру заробітної плати 1854 працівників з урахуванням диференціації доходів відповідно до вкладу кожного працівника апарату облдержадміністрації, структурних підрозділів та райдержадміністрацій.

Збільшенням заробітних плат Володимир Труш начебто хоче стимулювати активність органів виконавчої влади на кращі результати роботи. Та чи доречні зараз такі кроки, коли країна опинилася у скрутній ситуації, а без зарплат можуть залишитися вчителі й лікарі, які ризикують своїм життям заради порятунку інших?!

Шкода, що черговий голова Тернопільської ОДА таки не зробив правильних висновків з досвіду свого попередника, який відзначився низкою промахів у роботі, бо проблеми людей для нього були явно не на першому місці.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.