«Складається враження, що над людьми проводять експеримент», – Михайло Головко про карантинні обмеження

Опубліковано в Політика Автор  soroka 11.04.2020
Українська влада має переглянути карантинні обмеження, бо 50 % сімей живуть від зарплати до зарплати, а тому зовсім скоро можуть залишитися без хліба.

Про це у прямому ефірі телеканалу «НАШ» заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

– Виникає враження, що над людьми проводять експеримент, аби побачити, скільки вони протримаються без доходів й хліба. Це дуже некоректно. Опитування показують, що 50 % сімей в Україні живуть заощадженнями за один місяць – від зарплати до зарплати. Дуже мало є людей, які можуть дозволити собі не працювати декілька місяців чи рік. В іноземних державах запровадили «розумний» карантин. Тамтешня влада розуміє, що потрібно запроваджувати якісь обмеження, але не тотальне закриття. В Німеччині працюють підприємства, в Англії та сама ситуація, я вже не кажу про Швецію, яка взагалі відмовилися від карантину. У нас, коли країна ледь-ледь кінці з кінцями зводить, позакривали все і чекають, коли люди на вулиці вийдуть з вилами виносити цю владу,  зазначив Михайло Головко.

Політик наголосив на тому, що ВО «Свобода» пропонувала конкретні кроки для підтримки малого й середнього бізнесів у період карантину, однак влада не прислухалася до таких пропозицій.

– «Свобода» закликала, аби карантинні обмеження вводили мудро – не зупиняли виробництво, підтримали малий та середній бізнеси, скасували податки на цей період. Сьогодні малий бізнес найбільше потерпає. Таке враження, що для олігархів в черговий раз зроблять якісь привілеї і спасуть їх, а малий бізнес буде просто знищений. Ми пропонували забрати «надзарплати» та «надпремії» чиновників, переглянути витрати Кабміну, Офісу Президента й спрямувати кошти на підтримку бізнесу. Не сто мільйонів гривень, а мільярди, трильйони,  додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.