«В Україні під час карантину ціни встановлюють лихварськими методами», – свободівець Мар’ян Козбур

Опубліковано в Політика Автор  soroka 11.04.2020
Уряд повинен вжити заходів, аби припинити спекулятивне підняття цін у період карантину, адже багато українських сімей наближаються до межі бідності.

На цьому наголосив депутат Тернопільської міської ради від ВО «Свобода» Мар’ян Козбур прямому ефірі програми «Аргументи» на телеканалі «Тернопіль 1».

– Значне підвищення цін у період карантину не стосується малого бізнесу, а тих спекулянтів, які намагаються лихварськими методами отримати надприбутки. Підприємці беруть продукцію, ставлять відсоток та живуть за рахунок цього. Ціна формується вільно, тому потрібно, аби держава вплинула на постачальників й змусила їх не оцінювати свій товар у космічні суми. Насамперед вжити заходів повинен уряд, як роблять у розвинених закордонних державах. Це – фінансова подушка безпеки для малого бізнесу, безвідсоткові кредити та урядові програми фінансової підтримки малого бізнесу, пом’якшення податків. В Україні податкові зміни на час карантину мають рекомендаційний характер, це питання центральна влада повністю переклала на плечі місцевого бюджету, а з держбюджету кошти ніяк не збираються компенсувати,  пояснив Мар’ян Козбур.

Свободівець також зазначив, що уряд повинен піти на зустріч малому та середньому бізнесам, адже пристосуватися до нових умов діяльності може не кожен.

– Бажаю підприємцям стійкості. Ми бачимо, як частина з них починає працювати в інтернеті, на доставку. Сподіваємося, що уряд таки піде на зустріч малому та середньому бізнесу, бо за рахунок нього тримається економіка держави,  додав Мар’ян Козбур.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.