«Торги відбулися значно раніше», – голова тернопільської «Хвилі» про голосування за ринок землі

Опубліковано в Політика Автор  soroka 31.03.2020

Цієї ночі депутати Верховної Ради України підтримали у другому читанні закон про відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення.

Відповідний законопроєкт підтримали 259 депутатів, однак ще кілька місяців тому більшість із них активно протестували проти впровадження ринку землі.

На думку голови Тернопільської обласної організації політичної партії «Громадянський рух “Хвиля”» Олексія Станька, у цій ситуації багато політиків показали свої істинні обличчя, а всі мітинги напередодні для декого із них були нічим іншим, як політичними торгами.

– Останнім часом на Тернопільщині прослідковувалася дуже чітка динаміка – ні при ексочільнку облдержадміністрації Сопелю, ні при новому голові не були вигнані ключові особи попередників. На посаді залишився Володимир Богайчук, який був лобістом інтересів будівництва амбулаторій фірмами Романа Заставного. Ігоря Сопеля були змушені змінити, бо він був настільки бездарний, що аж плакати хотілося. До того ж, хотілося і опозиції, і владі. Прийшов новий голова Володимир Труш.  Його радником швидко призначили Олега Валова, ще й подали документи на посаду заступника. Тобто торги відбулися значно раніше. Всі мітинги, які проводилися ще у грудні, на яких так завзято виступали місцеві порошенківці, всього-на-всього були політичними торгами. Зараз знову чекаємо чергових казок про те, як вони країну рятували. Тепер своє істинне лице показали усі. Зранку мали б звучати гучні заяви про вихід з партій тих, хто їздив і показував народу, який він патріот. Зараз все всім підходить, ніхто з партії виходити не збирається. Тепер у владі створено дві структури – так звана опозиція, яку представляє ОПЗЖ і «Батьківщина», та нова ситуативна коаліція БПП, «Голосу» і «Зе-команди», – пояснив Олексій Станько.

Голосували політсили так: «Слуга народу» – 206 голосів; «Європейська солідарність» – 23; «Голос» – 13; «Довіра» – 12; Позафракційні – 5; ОПЗЖ – 0; «Батьківщина» – 0; «За майбутнє» – 0.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.