Михайло Головко: «Коронавірус повністю реструктуризує світову економіку»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 27.03.2020
Карантин необхідний, в першу чергу, для людей старших за 60 років. Натомість молоді люди, які сидять вдома за власний рахунок, до кінця місяця можуть залишитися без засобів існування.

 Про це у прямому ефірі каналу «112 Україна» заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

– В Україні необхідно запровадити механізм контролю, перевірки та покарання стосовно тих, хто в період пандемії наживається на людях. Бачимо, що олігархи звільняють громадян. За власні кошти їх відправляють на карантин. Є дані про те, що 7 % людей не мають коштів на прожиття, а до кінця місяця цей показник може сягнути 30 %. Українці залишилися без засобів існування. Під найбільшою загрозою зараз знаходяться люди похилого віку. Щодо них можна вводити карантинні обмеження, які змушують залишатися вдома, аби зберегти життя. Статистика говорить, що 80 % людей, які хворіють коронавірусом, одужують самостійно, іншим потрібна медична допомога. Зрозуміло, що Україна зараз знаходиться в хаосі, де немає керівництва, немає повноти влади. Іноземні країни діють чітко, сплановано, грамотно, виділяють фінансову підтримку, знімають податки. Наприклад, свободівські мери в Україні зняли сплату за оренду комунального майна, аби піти на зустріч малому та середньому бізнесу, які залишилися зараз без нічого. Все закрито, люди сидять вдома. «Проїдять» ще ті кошти, які залишилися, а що робити далі? Чим довше буде затримуватися карантин, тим більших ударів це завдасть наші економіці, яка фактично є непідйомною. В США 700 мільярдів доларів зараз віддають для політики зм’якшення. Америка та багато інших країн собі такі речі можуть дозволити. В нас влада просто викинула людей на вулицю. Вони сидять вдома, а зо що жити не знають. Можна придумати будь-яку вакцину, на це потрібен час. Однак вакцину від ідіотизму для тих, хто перебуває у чиновницьких кабінетах, не винайдуть,  зазначив Михайло Головко.

 Свободівець підкреслив, що криза, спричинена коронавірусом, значно змінить світ та реструктуризує економіку. 

– Світ вже не буде таким, як раніше. Він стане більш замкнутим. Європейський Союз може не встояти під тиском кризи. Ті самі біометричні паспорти, шенгенські зони, візовий контроль – це все пропаде. Світ зміниться. Ця ситуація з коронавірусом стане спусковим гачком. Всі передбачали, що у 2020 році нас чекає економічна криза, а коронавірус, який можливо невипадково з’явився, пришвидшив цей процес. Він повністю реструктуризує та змінить економіку,  додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.