«Україна – лише розмінна монета між країнами – світовими гравцями», — Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 07.02.2020
Попри те, що офіційна мета візиту в Україну держсекретаря США Майка Помпео: «Для підкреслення підтримки Сполученими Штатами суверенітету й територіальної цілісності України», українцям не варто сподіватися на зиск від приїзду іноземного гостя.

Так вважає народний депутат України VII та VIII скликань від Тернопільщини Ігор Побер. В одному з ефірів на каналі «NEWSONE» політик заявив, що Україна ще не стала світовим лідером, тому інші держави використовують її як «розмінну монету».

—  Вважаю, що мета приїзду в Україну Майка Помпео є прихованою. Ні представники ЗМІ, ні громадськість не можуть дізнатися, про що керівництво країни спілкувалося із держсекретарем США. Ми могли побачити тільки початкову офіційну частину брифінгу із гостем. Звичайно, журналісти отримали відповіді на свої питання під час попередньої зустрічі. Однак про що буде йти розмова з Помпео у закритому режимі без преси, ми не дізнаємося. Не потрібно «посипати голову попелом» і міркувати, що держсекретар приїхав до нас, аби допомогти Україні. Зараз у США розпочинаються президентські вибори, декілька днів триватиме імпічмент президента, а у деяких штатах пройдуть попередні вибори за типом «праймеріз». Вважаю, що тур Майка Помпео, в рамках якого держдіяч відвідав і Україну, більше розрахований на вирішення власних питань. Іноземний гість у нас насамперед відстоює інтереси Сполучених Штатів Америки. А Україна, на жаль, не є державою – світовим гравцем. Хоча канцлер Ангела Меркель і підмічала, що президент Зеленський перетворюється на світового лідера, від якого щось може залежати. Прикро, та не все так перспективно. Україна сьогодні – лише розмінна монета між великими країнами – світовими гравцями— висловився Ігор Побер.

Політик додав, що під час спілкування із американським державним діячем українським лідерам дуже би допомогла одностайність.

—  Важливо, щоби під час бесіди із високоповажним гостем зі США президент України не наговорив або ж не наобіцяв зайвого. Також важливо, щоби керівництво нашої держави під час розмови зберігали одностайність. Бо ж, якщо пам’ятаємо, під час спілкування перед «нормандським форматом» Володимир Зеленський висловлювався про одне, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко говорив про зовсім інше, а від голови депутатської фракції партії «Слуга народу» Давида Арахамії ми чули уже треті заяви. Наші керівники повинні виступати перед іноземним діячем єдиним фронтом, тримати одну лінію— підсумував Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Олександр Кацуба: Задача російських атак на енергетику — деморалізувати українців
Атаки Росії на українську енергетику в останні тижні мають на меті залякати й деморалізувати українців.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.