«Нам вигідно бути із європейськими країнами, а не рухатися в Митний союз», — Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 06.02.2020
Сила національної свідомості й солідарності, дотримання демократичних цінностей, а не рух до країни-агресора має бути в України у пріоритеті.

Так висловився народний депутат VII та VIII скликань від Тернопільщини Ігор Побер в одному з ефірів на каналі NEWSONE.

—  Україні потрібен сильний президент, який повинен відстоювати власну проукраїнську позицію. Навіть у Конституції прописано, що Україна рухається до Євросоюзу і НАТО. Враховуючи це, вважаю, що нам вигідно бути із європейськими країнами, де цивілізація, де демократія – на чільному місці. Українцям не варто рухатися в Митний союз та жити за правилами Росії. — поділився політик, додавши. — Ми самі винні в тому, що нас не поважають на міжнародному рівні. А за що поважати українських держдіячів? За скандали чи корупцію? Для того, аби заслужити на повагу, треба бути сильним. І тут ідеться не про фізичну силу, а про спроможність долати проблеми та конфлікти. Відтак, нашу країну поки що немає за що поважати. Відповідно, до України і ставляться неналежно. Тому наша держава сьогодні знаходиться тільки на задвірках світової спільноти.

Політик зазначив, що на сьогодні, на жаль, через неодностайність та внутрішні перипетії між провладними особами Україна частково втрачає попередні надбання.

—  Спостерігаю за деякими подіями в нашій державі та помічаю, що всі державні інституції, на жаль, руйнуються. Навіть ні надбання, якими ми збагатилися за роки незалежності, на сьогодні поступово зникають. Ці негативні зміни відчуває і частина населення держави. Немає у нас ні розподілу влади знизу доверху, по вертикальній лінії. Немає і стабільного поділу влади на місцях. Спостерігаємо, що навіть в деяких облдержадміністраціях досі не призначено низки голів та заступників. Виникають непорозуміння в управліннях. На жаль, такий безлад присутній у кожній із областей України. Про непорядок у країні навіть свідчить проблема забруднення води через аварію танкера біля Одеси. Після інциденту на Одещині взяли проби морської води і виявили перевищення концентрації нафтопродуктів. Минув уже не один місяць після аварії, однак проблему досі не вирішили на території, де є багато зон відпочинку, зокрема й дитячих таборів, — резюмував Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.