Михайло Головко: «Уряд працює вже 5 місяців. Реформ немає, але премії собі виписують»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 05.02.2020
Нещодавно прем'єр-міністр Олексій Гончарук зазначив, що задеклароване зростання ВВП на 40 % за 5 років є цілком досяжною ціллю.
 
Такі заяви у прямому ефірі телеканалу «112 Україна» прокоментував народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.
 
Він наголосив на тому, що урядовцям варто давати реальні прогнози щодо економічної ситуації в країні.
 
– Я чув заяви Гончарука про 40 % росту ВВП за 5 років, тобто – 8 % на рік. Якщо цього року ріст буде хоч 2 %, то це буде дуже добре. Всілякі фантастичні заяви нам доводиться чути регулярно, але треба спуститися на землю й побачити реалії. Про який економічний ріст йде мова? 50 % економіки України – в тіні. Від’ємне торговельне сальдо – більше 10-ти млрд. доларів.  «Діра» в бюджеті наприкінці року – майже 80 млрд грн. Система управління фінансів залишилася та сама, що була при Порошенку. Ми бачимо Маркарову, Рожкову. Здавалося б, українці мають радіти, що гривня зміцніла, а, відповідно, і купівельна спроможність зросла. Але все – навпаки, бо інфляція пре. Ми розуміємо, що це – піраміда, яка рано чи пізно закриється. У кінцевому результаті постраждають українці, – пояснив Михайло Головко.
 
Також свободівець зазначив, що за 5 місяців роботи уряду суспільство побачило лише стагнацію.
 
– Про яке економічне зростання може заявляти Гончарук, який взагалі нічого в тому не розуміє. Він ж заявив, що в економіці – профан. А міністр економіки себе взагалі дебілом називає. То як ми можемо бути впевнені, що ці люди впровадять якісь реформи. Вже минуло 5 місяців. Ми не побачили позитивних змін, лише стагнацію. Ну які показники продемонструвала нова влада, окрім космічних премій та заробітних плат?! – обурився Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.