«Формула встановлення ціни на газ нагадує дрімучий ліс», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 04.02.2020
Урядовці отримують великі премії та зарплати, але на посадах вони неефективні. Значною мірою це стосується посадовців, причетних до газового ринку. 
 
Про це у прямому ефірі телеканалу «112 Україна» заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.
 
– Встановлення ціни на газ це – дрімучий ліс. Недарма кажуть, що в каламутній воді легше рибку ловити. Система ціноутворення залишається таємницею для українців. Коли я був депутатом попередніх скликань, з колегами не раз піднімав це питання. Справи до сьогодні лежать у судах. Досі незрозуміло, на яких підставах встановлюють саме такі ціни. Все це – незаконно. Завдання нинішньої влади – не можливість гідного життя для українців, а – максимальний пограбунок. Сьогодні топ-чиновники отримують величезні заробітні плати, премії. Той самий Коболєв виписав собі 1,5 млрд. Натомість в нас жодним чином не збільшили видобуток природнього газу. Україна продовжує бути залежною від імпортного палива. Ми не бачимо впровадження програм енергоефективності. Ніхто нічим не займається, не несе ніякої відповідальності, тільки премії собі нараховують, – пояснив Михайло Головко.
 
Також сободівець наголосив на тому, що ціни на комунальні послуги варто переглянути, адже є можливості для зниження їх вартості.
 
– Ми добре пам’ятаємо заяви Зеленського та всієї нової влади про те, що ціну на газ буде знижено. Натомість вони знову придумали, за що стягнути кошти. Тепер навіть влітку люди платитимуть за транспортування газу. Бачимо, ніякого зниження ціни немає, як це було добряче ними розрекламовано, а навпаки – здорожчання. Ми наполягаємо на необхідності перегляду ціни  на газ. Вона має бути не на 15, 20 чи 50 % меншою, а удвічі. І це можна зробити. Собівартість українського газу – 60 доларів, а нам, чомусь, продають його майже по 400,  додав Михайло Головко.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.