Михайло Головко: «Шалені премії, які собі виписують топ-чиновники, – це наші податки»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 03.02.2020
Зарплати та високі премії чиновникам виплачують за рахунок коштів платників податків.
 
На цьому в прямому ефірі телеканалу «112 Україна» наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.
 
– Дедалі частіше ми чуємо безглузді заяви від нашої влади. Окрім роздратування, вона не викликає поки ніяких емоцій. Ці всі люди живуть, в першу чергу, за рахунок коштів платників податків. Високі зарплати, шалені премії топ-чиновники отримують завдяки нам – людям, які сплачують податки. Коли мова йде про те, щоб знайти кошти для них, то проблем не виникає, а як забезпечити людей гідними пенсіями, то тоді грошей немає. Абсурд. В мене виникає питання: навіщо тоді ми з вами сплачуємо відрахування до пенсійного фонду – 22 % та інші податки, а загалом – більше 40 % податкових відрахувань, – пояснив Михайло Головко.
 
Свободівець додав, що відрахування на пенсію, які сплачують люди, можуть пропасти.
 
– Якщо порахувати суму коштів, які ви сплачували упродовж 30-40 років роботи, то виходить, що кошти інших платників податків ви почнете отримувати аж після 83 років. Про це стверджують експерти. У випадку, коли людина не дожила до 80 років, вона навіть не забрала грошей, які сама сплатила державі. Це – велика проблема, бо ми сплачуємо відрахування, а гарантій, що кошти не зникнуть, немає. В США, наприклад, є багато приватних пенсійних фондів, але непоодинокі випадки їх банкрутства теж зафіксовано. У результаті – на старості люди залишаються ні з чим. Так, в Україні теж можна спробувати створити приватні пенсійні фонди, але хіба нас тоді позбавлять зобов’язання сплачувати ЄСВ? Звісно, ні. Вони скажуть: «Платіть і державі, і самі собі накопичуйте пенсію». Ну хіба ж це справедливо? Це – пограбунок,  підкреслив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.