«Віз де стояв, там і стоїть», – Михайло Головко про засідання тристоронньої групи щодо Донбасу

Опубліковано в Політика Автор  soroka 31.01.2020
У Мінську 29 січня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі.
Учасники обговорили питання звільнення утримуваних, припинення вогню та пошуку зниклих безвісти.
 
Цю інформацію у прямому ефірі телеканалу «НАШ» прокоментував народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.
 
– Віз де стояв, там і стоїть. Змін не буде, бо кожен залишається при своїх інтересах. Тепер Зеленський боїться поступатися, а тому, відповідно, переговори зайшли у глухий кут. Думаю, на так поведінку президента значно вплинув тиск суспільства й акції протесту – не переступити «червоні лінії», не здати національні інтереси, не дозволити проведення виборів на непідконтрольних територіях. Бачимо, що всі домовленості далі не рухаються. Поки йдуть перемовини, наші хлопці гинуть під ворожими обстрілами. Прогнозую, що замороження цього конфлікту так і залишиться без змін, – пояснив Михайло Головко.
 
Також свободівець наголосив на тому, що у форматі мінських домовленостей Україні хочуть нав’язати «русскій мір».
 
– Пригадуємо, як відбувся референдум спершу в Криму, а потім на Донбасі. Було висловлено чітку позицію – приєднатися до Росії. Згодом у Кремлі переграли плани, бо зрозуміли, що кусочок Донбасу їм не потрібен. Путін окреслив – хоче весь південь та схід України, відсікти нас від Чорного моря. Тепер вони добре обміркували, як впихнути «русскій мір» в Україну у форматі мінських домовленостей. Амністія терористам, вибори на Донбасі, легітимізація їхньої влади, а ми це все фінансуємо. Важко не вважати це програшем. Думаю, українське суспільство не готове підтримувати такий сценарій, бо нам не потрібен мир будь-якою ціною,  додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.