«Україна поступово втрачає напрацювання, які залишив по собі п’ятий президент», — Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 31.01.2020
Європейські країни не залишають поза увагою зовнішню політику України після приходу до влади нового президента України Володимира Зеленського.

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив народний депутат VII та VIII скликань від Тернопільщини Ігор Побер. Політик зазначив, що деякі європейські країни продовжують підтримувати партнерські відносини з Росією та чекають врегулювання конфлікту на Донбасі.

—  Влада європейських країн чудово розуміє, у яких стосунках перебуває Україна з Росією, як і усвідомлює воєнну ситуацію на Сході нашої держави. Європа також проінформована, яку політику сьогодні веде президент Володимир Зеленський. Тому спостерігаю, що поступово ми втрачаємо ті напрацювання, які залишив по собі п’ятий президент. Також варто враховувати той факт, що потужний російський бізнес пов'язаний і з Німеччиною. Тож не дивно, що коли відбулася зустріч Ангели Меркель і Путіна, останній розповідав канцлеру, які кроки повинна Україна зробити щодо «мінських домовленостей» та перемир’я на Донбасі. Зрозуміло, що подібні обговорення – наслідок політики України, Міністерства закордонних справ. Пам’ятаю, виступив нещодавно депутат від Литви, підбадьорив Україну. Мовляв, наша держава – з гордо піднятою головою. Перепрошую, яка гордо піднята голова, якщо результати нашої політики свідчать зовсім про протилежне, — повідомив Ігор Побер.

Народний депутат також додав, що в українському парламенті фракція більшості не завжди є одностайною.

—  Дуже хочеться, щоби сьогодні українська влада працювала одностайно. Та бачимо, що заяви, які роблять наші політики, не збігаються одні з одними. Наприклад, прем’єр держави наголошує на важливості свободи слова, однак його міністр вносить інший законопроєкт. Якщо прем’єр зараз говорить про підписання  нових договорів про асоціацію між Україною та ЄС, то три дні тому керівник їхньої фракції чомусь говорив про обмеження підписання таких угод. Також, попри наявність парламентсько-президентської форми державного правління, ми повинні бачити чітку позицію президента щодо ключових питань. Все ж таки останнє слово – за головнокомандуючим. Наприклад, ми досі не почули від пана Зеленського виразного рішення щодо законності націоналізації Приватбанку. Хоча маємо вже рішення й верховного суду, і Лондонського апеляційного суду— підсумував Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.