«Зміни до трудового законодавства негативно вплинуть на стосунки між роботодавцем та працівником», – свободівець Володимир Мисик

Опубліковано в Політика Автор  soroka 30.01.2020
Наприкінці 2019 року в парламент було внесено новий законопроєкт «Про працю» (№ 2708), який має замінити чинний трудовий кодекс. Документ вже встиг викликати обурення в українців, які досить негативно його оцінили.
 
Зміни до трудового законодавства, які пропонують затвердити, не принесуть нічого доброго українцям.
 
Про це у прямому ефірі телепередачі «Аргументи» на каналі «Тернопіль 1» заявив депутат Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Володимир Мисик.
 
– Така законодавча новація негативно вплине на стосунки роботодавця та працівника, вона не принесе ніякої користі. Фактично роботодавець отримає право укладати строковий трудовий договір з будь-яким працівником. Також він матиме можливість звільняти людей будь-коли з власної ініціативи. Тобто не сподобався працівник – звільняю. Завершує навчання родич, йому потрібне робоче місце, теж звільняю когось, аби працевлаштувати знайомого випускника. Особливо це стосується державних установ, але й приватного сектору певною мірою теж. Таким чином керівник може заявити, що якийсь працівник його не влаштовує, а потім взяти на роботу свого родича, який, можливо, не має ні знань, ні досвіду. А, як відомо, бажання навчатися в Україні – на досить низькому рівні, особливо у вищій школі,  пояснив Володимир Мисик.
 
Також свободівець додав, що новий законопроєкт забере усі права захищеності в матерів з дітьми до 3-річного віку.
 
– Аналізуючи новий законопроєкт «Про працю», варто зауважити, що самотні матері та матері з дітьми до 3-х років залишаються незахищеними з боку держави. Їх можуть у будь-який момент звільнити чи відмовити у прийнятті на роботу. Якісь гарантії жінка отримає лише у передпологовий період. А вже молоду маму можуть виставити за двері без будь-яких пояснень. До того ж зменшується оплата праці в святкові та неробочі дні. Якщо раніше нараховували ще один посадовий оклад за цей день, то тепер цю суму знизили аж до 20 %,  зазначив Володимир Мисик.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.