«Мешканці ОРДЛО можуть протидіяти розведенню сил», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 05.11.2019
У штабі ООС заявив, що pозведення сил у Петрівському сьогодні не відбудеться.

Наpодний депутат Укpаїни VII  та VIII скликань з Теpнопільщини Ігоp Побеp прагне, щоб влада проінформувала українців щодо подальших кроків після розведення сил. Про це він заявив у пpямому ефіpі телеканалу «Newsone».

За словами нардепа попередніх скликань, люди неоднозначно ставляться до розведення сил, бо не впевнені, що це прискорить шлях до миру.

– Важко відповісти, адже люди можуть залишитися у «сірій зоні» без води, продуктів харчування та магазинів. Ми бачили кіно, коли приїжджав Зеленський і у нього був конфлікт із добровольцем. Також до президента підійшли дві пані із авоськами на плечі, які сказали, що війська ДНР/ЛНР не стріляють, а обстріли йдуть зі сторони української армії. Це означає, що знову будуть провокації щодо Богданівки зі сторони ОРДЛО. Усі російські канали покажуть, що порушується режим тиші із нашої сторони. До ворожки не потрібно ходити, щоб зрозуміти це. До речі, ми досі не знаємо про що домовився Зеленський із Путіним, якими будуть подальші кроки. Наразі це тримають у таємниці. Відомо те, що на пресконференції президент повідомив, якщо щось не вийде, то прийде до людей, щоб порадитися, як чинити далі. А можливо потрібно спершу прийти і повідомити суспільство, що буде після розведення,  підкреслив Ігор Побер.

Також нардеп VII та VIII скликань переконаний, що росіяни спекулюватимуть на темі перемовин ватажків ОРДЛО та представників України.

– Відповідно до Мінського формату Путін зобов’язаний посадити українську сторону за переговори із ватажками ОРДЛО. Проте лише сядуть за стіл перемовин, як Росія кричатиме на всіх ефірах та повідомлятиме на європейському рівні, що нас там немає. Вони запевнятимуть, що це лише внутрішній конфлікт і вимагатимуть, щоб з них зняли санкції, – додав Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.