«Заяви про імпічмент президента – лише спосіб пропіаритись», - нардеп з Тернопільщини

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 02.03.2019
Заява кандидатки у президенти від «Батьківщини» Юлії Тимошенко щодо початку процедури імпічменту чинного Президента України Петра Порошенка, після оприлюднення журналістського розслідування про збагачення його оточення в оборонній сфері, сколихнула чи не усю країну.
 
На думку народного депутата з Тернопільщини Ігоря Побера, подібні заяви – не що інше як спосіб піарнути свою кандидатуру на майбутніх виборах.
 
- Це всього-на-всього звичайнісінький пір Юлії Володимирівни. Це піар і для тих, хто 26 лютого також виходив до трибуни – Наєма, Заліщук, Лещенка. Саме ці депутати у Раді «водять хороводи» довкола Гриценка і його причетності до розкрадання української армії. Хочу звернути увагу, що на усіх російських телеканалах кричали на все горло про імпічмент президента в Україні. Виступ Тимошенко послугував для РФ чудовим приводом для їхньої пропаганди. Юлія Володимирівна як чорт з табакерки вискочила і на трибуні розпиналася про імпічмент. Вона набагато довше у політиці аніж я. Тимошенко чудово усвідомлює усі ризики імпічменту для країни, проте це її не зупинило, вона просто змогла на цій темі попіаритись, - зазначив Ігор Побер.
 
Нардеп також звернув увагу й на те, що після виходу розслідування щодо розкрадань та корупційних схем збагачення в оборонній сфері сина заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, Петро Порошенко відсторонив від виконання обов’язків останнього. Більше того, справу, яку порушують у своїх матеріалах журналісти, розслідували ще у 2015 році НАБУ і САП, проте тоді не було виявлено жодних доказів чи фактів. Також дивним є й те, що інформацію 2015 року журналісти-розслідувачі подали саме напередодні виборів.
 
- Я згідний, що до «Укроборонпрому» є чимало запитань та підозр, адже Концерн фігурує у «розслідуванні» щодо збагачення на оборонці сина першого заступника керівника РНБО. Проте, хочу усім нагадати, якою армія була в 2014 році і якою вона стала сьогодні. Різниця помітна одразу. А якщо зловживання таки здійснюються, то для цього є правоохоронні органи, які повинні розслідувати подібні справи, - зауважив Ігор Побер.
 
Нагадаємо, згідно журналістського розслідування «Наші гроші», син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до мільйонних схем із розкрадання в оборонному комплексі. Разом із партнерами він у 2015 році постачав контрабандні російські деталі для військової техніки. Їх за завищеними у декілька разів цінами купували державні оборонні підприємства. Керівництво «Укроборонпрому» знало про такі схеми та давало на них згоду.
 
Разом з тим, до розслідування журналістів є багато запитань. Тому сам Олег Гладковський звернувся в правоохоронні органи із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні фактів. А Петро Порошенко прокоментував ситуацію, зазначивши, що ні прізвища, ні посади нікого не врятують і винні будуть притягнуті до відповідальності, якщо факти провини будуть доведені.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.