Ігор Побер: «Найближчим часом Криму ми не повернемо»

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 02.03.2019
Вже п’ять років триває окупація Російською Федерацією значної частини українських територій – Криму.
 
Ця тема надзвичайно болюча для тисяч українців, однак, кандидати у президенти користуються нею, аби покращити власні рейтинги. Такої думки – народний депутат з фракції БПП Ігор Побер.
 
Політик зазначив, що попри такі приємні обіцянки кандидатів на пост глави держави, Крим нам вдасться повернути ще не скоро.
 
- Багато кандидатів апелюють до країн-підписантів Будапештського меморандуму. Можливо, кандидати не знають, проте і наш президент, і наш міністр закордонних справ, і інші дипломати уже вели переговори з цими державами у питанні, яке стосується повернення Криму. А якщо врахувати, що однією із країн-підписантів є та, яка окупувала наш півострів, то до кого ми взагалі апелюємо? На жаль, найближчим часом Криму ми не повернемо. Безперечно він є нашим- українським, однак, я навіть не знаю скільки часу пройде перед тим як ми його повернемо. Мабуть, він буде не нашим допоки в Росії при владі залишатиметься Путін, - поділився своїм баченням нардеп.
 
Ігор Побер також розповів, що наразі Росія продовжує вкладати у Крим значні кошти, оскільки для країни-агресора півострів є стратегічно важливим.
 
- Зараз Росія вкладає туди великі кошти, які спрямовують на той таки міст, на аеропорти, дороги, лікарні. Коли вони анексували півострів, їх насправді не цікавило російськомовне населення, яке РФ повинна була «захищати». Їх просто цікавила база. Сьогодні Росія може відмовитися від Донецької, Луганської областей, однак, від півострова вона не відмовиться, адже Крим стратегічно важливий. Там розміщується їхній флот. Більше того, ми не зможемо повернути півострів, поки кримчани самі не захочуть до України. Їх ніхто силоміць повернути не зможе. На сьогоднішній день у них добре «промиті» мізки. Пригадую, як у 2013 році я відпочивав із родиною у Євпаторії і багато спілкувався із місцевими жителями. У них тоді не було українського бачення. Там не було жовто-блакитного прапора. У кожному таксі був лише російський триколор. Правильно деякі мої колеги говорять, що про Крим забули. Це правда. Ним ніхто не займався ще з часів Незалежності, - зауважив Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.