Ігор Побер переконаний, зміни до Конституції обов’язково приймуть

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 07.02.2019
Сьогодні у четвер 7 лютого Верховна Рада голосуватиме за стратегічно важливе для всієї країни питання – внесення «євроатлантичних» змін до Конституції України.
 
Законопроект №9037 передбачає внесення змін в основному державному документі в частині закріплення курсу України до членства в НАТО та Європейському союзі. Народні обранці голосуватимуть його в другому читанні під час ранкового пленарного засідання. Ухвалення таких поправок потребує як мінімум 300 голосів. Та попри важливість питання, виникають побоювання щодо можливого зриву голосування через блокування трибуни, як це можна було спостерігати минулого вівторка від радикалів.
 
Своїми міркуваннями з цього приводу поділився нардеп з Тернопільщини Ігор Побер:
 
- Знаєте, у попередній каденції я був в опозиції і завжди легко блокувати, але виходити з процесу блокування надзвичайно важко, адже блокувальники не отримують тих речей, яких вимагають. І, переконаний, блокування не закінчиться після президентських виборів, оскільки восени наступними виборами будуть парламентські. Тому такі випадки, які спостерігали у вівторок, будуть частими. Щодо голосування за зміни до Конституції. Гадаю, якщо ми попереднього голосування набрали понад 300 голосів, то і зараз проголосуємо. І пан Ляшко розблокує трибуну. «Небо впаде на землю», він відійде від трибуни і проголосує, - іронізував нардеп.
 
Нагадаємо, 22 листопада 2018 року Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору. За відповідне рішення проголосувало 321 народний депутат.
 
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.