З відставкою сільського голови, мітингом та відкритою сесією ще один населений пункт вирішив влитися у перспективну Вишнівецьку громаду (фото)

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 11.10.2018
Мешканці ще одного села виявили бажання приєднатися до Вишнівецької ОТГ, яка за період свого існування стала однією із найуспішніших громад Тернопільщини.

Жителі села Дзвиняча Збаразького району зібрались вчора, 9 жовтня, на 24 сесію 7 скликання під стінами сільської ради. Люди хотіли, щоб їхній населений пункт увійшов до Вишнівецької об’єднаної територіальної громади. Вони переконані, що це дасть можливість поліпшити умови життя в селі. Утім, таке рішення підтримують не всі. Депутати сільради чомусь зовсім не налаштовані об’єднуватись.

– Ми хочемо змін. В нас немає ні дороги, нічого немає. Жителі Дзвинячої бачать, що робиться по інших селах, які увійшли в громаду. Там все тільки на краще,– поділився місцевий житель Анатолій.

Інший мешканець Дзвинячої Василь каже, що хоче, аби у його населеному пункті влада нарешті почала діяти.

– Хочу, щоб порядок гарний навели в селі. Щоб прочистили та відремонтували дорогу, освітлення зробили, так як в інших селах поробили порядок. В нас нічого не робиться, зовсім нічого. Буде якесь об’єднання, то може кошти таки будуть виділятися, хтось щось почне робити,– пояснив пан Василь.

– Я в цьому селі живу вже 30 років, а родом з Кременецького району. Бачу, який там порядок наводять, який тут. Наприклад там усюди поставили електроопори, захистили їх 5-ти метровим забором, а у нас - одне дерево в ту сторону, інше - в іншу, тільки один вітер, впали гіляки й все – немає світла,– висловився ще один житель Дзвинячої Василь.

У результаті словесних перемовин засідання сесії розпочали просто неба, а сільський голова взагалі заявив, що має намір скласти свої повноваження. Відтак, попри суперечки, депутати таки проголосували: 6-ро підтримали приєднання, 2 – ні, а 1 утримався.

– Той молодий чоловік, який сьогодні приїхав до нас з Вишнівця сказав правду, що ми дійсно вибираємо зараз шлях, куди рухатись. Або ми живемо в Радянському Союзі, як ми жили до сьогодні, це не секрет, або ми з того «совка вилазимо». Однозначно, «за», – виступив під час голосування депутат Дзвинячанської сільської ради Микола Кибалюк.

Заступник Вишнівецького селищного голови Юлія Цимбалюк запевняє, що приєднання села до ОТГ відкриє нові перспективи.

– Я думаю, що люди знайдуть порозуміння один з одним і Дзвиняча таки приєднається до Вишнівецької об’єднаної територіальної громади. Якщо це зробити вже цьогоріч, то наступного року село отримає кошти на розвиток інфраструктури, адже у свої громаді ми розподіляємо фінанси пропорційно та вивчаємо найбільш проблемні питання кожного населеного пункту. Найважливіша потреба Дзвинячої наразі – це дороги, – зазначила заступник Вишнівецького селищного голови Юлія Цимбалюк.

Для того, щоб село увійшло у Вишнівецьку громаду, має відбутися ще одна сесія Дзвинячанської сільради. Після цього з рішенням її представники повинні звернутися до обласної ради. Окрім того, згоду прийняти Дзвинячу в громаду мають дати також у Вишнівці.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.