Пам’ять січовиків Карпатської України вшанував голова обласної ради Віктор Овчарук

Опубліковано в Соціум 24.03.2018
 
Біля меморіалу січовиків Карпатської України на Верецькому перевалі (с. Климець, Сколівський район Львівської області) відбулися заходи із вшанування пам'яті вояків Карпатської України.

У жалобних заходах взяв участь голова обласної ради Віктор Овчарук.

У рамках заходів - покладання квітів та запалення лампадок до могил січовиків Карпатської України, чин панахиди за полеглими січовиками Карпатської України та скорботне віче. 

- Верецький перевал – це місце, де в 1939 році обірвалося життя понад 600 українських патріотів, які зі зброєю в руках боронили паростки молодої незалежної України, - зазначив очільник Тернопільщини,  звертаючись до учасників шанувальних заходів. - Нечисленні загони Карпатської Січі самовіддано протистояли величезній силі агресора  радше силою духу, а не кількістю чи озброєнням. Підкарпатська Русь пройшла складний шлях свого політично-національного відродження у період між двома світовими війнами,  у напруженій боротьбі підняла знамена української ідеї, втілила її хоч і не на довго у реальну незалежність. ЇЇ мілітарна організація «Карпатська Січ» - героїчна та самовіддана. Вірність і мужність - ось головні риси її героїв: вірність своєму ідеалу та мужність у втіленні цього ідеалу в життя. Вірність і мужність аж до смерті! Значимість цих історичних подій у тому, що це фактично перший збройний спротив фашизму, який тут дістав відчутний опір у Другій світовій війні. А ще вони залишили слід в історії боротьби українського народу за національну державність. Виникнення Карпатської України як держави також ще раз продемонструвало перед усім світом, що Закарпаття – українська земля, де живуть українці, які бажають мати свою соборну державність разом зі своїми кровними братами на інших українських землях. Безперечно, що це один із прообразів нашої незалежності, її вояки – також посеред інших героїв стали прикладом наших нинішніх захисників України, які ціною власного життя  бережуть суверенітет та цілісність нашої держави на сході. Пам'ять про них – назавжди у наших серцях.

c60b87dfc0df216a75c0fdb349d1a8c5

d1fa55506e328321cb348e94f8ff4b69

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.