«Хто інвестує в освіту, науку і культуру, той інвестує в майбутнє!» - відомий тернопільський меценат Петро Гадз

Опубліковано в Соціум 24.03.2018
Упродовж цілого року учасники шести ансамблів Буччачини отримуватимуть грошові стипендії у розмірі 400 гривень, які виділятиме підприємство відомого мецената та аграрія Петра Гадза ТзОВ «Бучачагрохлібпром».
Як розповів Петро Іванович, подібний фонд створили ще минулого року. Тоді стипендії отримувало лише два колективи: Народний аматорський фольклорний ансамбль «Лемківщина» та духовий оркестр «Ветеран». Цього ж року було прийняте рішення допомогти фінансовою підтримкою ще 4-м колективам: Народному аматорському інструментальному ансамблю районного будинку культури «Опус», Народному аматорському ансамблю «Бучачани», Народному аматорському ансамблю народної музики «Радограй», Зразковому дитячому ансамблю народної музики «Веселі гудаки».
- З першого лютого ми почали виплачувати стипендію 94-м учасникам шести бучацьких колективів. Для цього виділили пів мільйона гривень. Таке рішення прийняли тому, що на сьогоднішній день це ті колективи, які проводять концертну діяльність, а тому – у них постійні витрати чи на доїзди, чи на проведення репетицій тощо. Я особисто розумію наскільки це важкий період. Ми створили такий своєрідний фонд, щоб кожного місяця заохочувати виконавців розвиватись, вдосконалювати свою майстерність. Щоб вони мали, хоч і невелику, але матеріальну підтримку. Позитив у тому, що це українська пісня, український фольклор, український етнос. Це наше майбутнє. Хто інвестує в освіту, в науку та особливо в культуру, той інвестує у майбутнє. Лише так наша держава може розвиватись, - поділився Петро Гадз.
Також меценат зауважив, що в планах ТзОВ «Бучачагрохлібпром» продовжити подібне преміювання і у наступному році.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.