Wordpress чи конструктор сайтів на хостингу, усі "За" та "Проти"

Опубліковано в Соціум 15.05.2023

Великий вибір різноманітних програмних засобів для розробки веб-сайтів створює певну плутанину стосовно того, який з них є конструктором, а який системою управляння веб-контентом (CMS). З`ясуємо це питання та визначимо який з цих програмних засобів є найкращим.

Конструктори сайтів та CMS системи – в чому різниця?

 

Історично так склалося, що першими з`явилися саме конструктори, найвідомішим з котрих був і є Dreamweaver від компанії Macromedia Inc. З 2007 року і по нині власником торгової марки є компанія Adobe. По суті, це є візуальний HTML-редактор, котрий за допомогою елементів управління дає змогу сконструювати досить складний сайт, не знаючи основ програмування. Його недоліками як раніше, так і зараз є недостатня «гнучкість» коду та його надмірність. Такий код лише «приблизно» реалізує заплановану задачу розробника. І це загальна риса майже всіх конструкторів сайтів.  

 

Спочатку такі конструктори працювали лише оффлайн, але пізніше все більше почало з`являтися онлайн засобів для розробки сайтів, котрі вже дають змогу працювати в режимі drag-and-drop (хапай та тягни). Тобто, для того, щоб сформувати дизайн веб-сторінки, достатньо лише мишею перетягнути потрібний елемент на те місце сторінки, яке обрав користувач – розробник. Це вже зовсім інший рівень роботи з сайтом. Одним із найвідоміших конструкторів такого типу є онлайн платформа Wix, котра орієнтована саме на звичайних користувачів, а не на програмістів.

 

CMS система є більш вдосконаленим та розширеним варіантом конструктору, котра у своєму складі має не лише засоби для створення веб-ресурсів, але і для онлайн управління вже готовими Інтернет-проектами, як на рівні розробника проекту, так і на рівні контентного вмісту створеного сайту. Це дає змогу мати універсальний набір інструментів для керування сайтом.

 

Яку ж платформу обрати?        

 

Слід зазначити, що сучасні CMS системи, наприклад, такі як WordPress, Joomla!, Google Sites та багато інших мають у своєму складі майже такі самі конструктори, котрі зараз використовуються класичними конструкторами. Тобто, немає чіткої межі між сучасними конструкторами та CMS системами. На це треба зважати, обираючи систему керування для свого веб-ресурсу. Наприклад, той самий конструктор Wix водночас має функції CMS, що підтверджує нашу тезу про розмитість межі між CMS та конструктором. Тим паче, що як ті, так і інші можуть бути як платними, так і безоплатними. Наприклад, деякі хостинг провайдери додають конструктори сайтів безкоштовно у додачу до тарифів хостингу, часто конструктор просто не являєтсья основною послугою провайдера.

 

При виборі платформи, перш за все, треба враховувати призначення Вашого майбутнього веб-ресурсу. Якщо це блог, то треба обирати більш загальну систему керування, наприклад, таку як WordPress. Якщо ж це Інтернет-магазин, то краще скористатися спеціалізованою системою, на кшталт, такою, як Open Cart. А якщо в обмаль грошей, то тоді краще працювати з безкоштовним конструктором.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.