Фірташ отримав підозру у вчиненні злочину: що відомо

Опубліковано в Соціум 15.05.2023

У керівників фірм олігарха відбуваються обшуки.

Одіозний олігарх Дмитро Фірташ отримав від Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки підозру у вчиненні злочину.

Про це повідомило джерело ТСН.ua в правоохоронних органах.

Як повідомляють наші джерела, СБУ та БЕБ сьогодні, 15 травня, вручають підозри самому Фірташу та 8 топ-менеджерам його компаній. Від ранку відбуваються обшуки у керівників фірм олігарха ("РГК", "Йє енергія") та облгазів.

Правоохоронці викрили схему, за якою підконтрольні Фірташу структури купували паливо у його ж компанії, але насправді отримували 30% від обсягів. Штучний дефіцит покривали за рахунок державного газу, а гроші осідали у кишенях Фірташа.

За даними наших джерел, за сім років така схема завдала збитків бюджету країни на 18 мільярдів гривень.

В СБУ офіційно прокоментували подію. Там зазначили, що завдяки схемі посадовці могли вкрасти понад 70% коштів, які передбачалися на закупівлю блакитного палива - ці гроші, фактично, були вкрадені у українців, які оплачували комунальні платежі.

Нагадаємо, днями у будівлі Київської міської ради проводило обшук Територіальне управління Державного бюро розслідувань. Секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко зауважив, що відеозапис слідчих дій, а також роботу журналістів під час їх проведення правоохоронці заборонили.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.