Благодійний фонд Андрія Богданця купив новий УЗД-апарат для Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні (фото, відео)

Опубліковано в Соціум 02.12.2022
Благодійний фонд народного депутата України Андрія Богданця «Допоможемо разом» придбав новий апарат УЗД для поліклінічного відділення Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні.

Народний обранець каже, допомога лікувальним установам завжди на часі, адже медики рятують життя.

– Другим траншем намагалися більше допомогти лікарням. Для нас це дійсно важливо, адже ми розуміємо, що на заході України зараз перебуває багато внутрішньопереміщених осіб, зокрема дітей, – каже Андрій Богданець. – Діти – наше майбутнє. Тож допомога лікарям рятувати життя та покращувати стан здоров’я дітей і дорослих завжди були пріоритетом. 

Новим обладнанням лікарі закладу користуються вже тиждень. Вони кажуть, що новий апарат допоможе покращити діагностування захворювань.

– Обстежуємо внутрішні органи, проводимо нейросонографію для неврології, для ортопедії, ультразвукову діагностику судин і виявлення різного роду патологій. Тож нам цей апарат дуже допоможе в нашій роботі. Він буде дуже корисним для оздоровлення дітей, – говорить лікар УЗД Олександр Берегуляк.

Раніше лікарі працювали на старішому апараті. Кажуть, що у нового можливості значно ширші.

– Він значно покращить діагностування, адже раніше у нас стояв апарат Simens – стара техніка 80-енного року. Тобто можливості того апарату і цього – не до порівняння, – зазначає лікар УЗД Надія Сластіон.

До початку повномасштабного вторгнення у поліклінічному відділенні лікарні протягом року проходили обстеження приблизно 70 тисяч дітей. Зараз їх кількість зросла, тож нове обладнання зараз на часі, каже генеральний директор (головний лікар) Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні Григорій Корицький.

 Ми вдячні народному депутату України Андрію Богданцю за дуже цінний для нас подарунок – апарат ультразвукової діагностики. Це обладнання дозволить вчасно оглядати, діагностувати захворювання у дітей, які звертаються у наш лікувальний заклад, зокрема в поліклінічне відділення, – говорить Григорій Корицький. – Зараз до нас звертаються люди звідусіль – це вся географія України. Харків, Київська область, Миколаївська та місто Херсон. Усім допомога надається безвідмовно.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.