Михайло Цимбалюк: Уряд планує припинити соцвиплати держзрадникам (відео)

Опубліковано в Соціум 15.02.2023
У Мінсоцполітики розробили та винесли на громадське обговорення проєкт закону «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо порядку виплати пенсій особам, які вчинили злочин проти основ національної безпеки України».
 
Свою думку щодо цього висловив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.
 
– Нині непроста ситуація з фінансами. Завдяки позиції наших міжнародних партнерів Україна виконує без затримки свої зобов’язання перед громадянами в плані соціального захисту, пенсійних виплат. Це надзвичайно важливо. У Міністерстві соціальної політики України розробили проект закону, яким планується позбавляти пенсійних виплат на час відбування покарання колаборантів, засуджених за державну зраду, та тих осіб, які підлягають під три статті ККУ,  розповів політик.
 
Йдеться про так статті:
• за дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (стаття 109 Кримінального кодексу України);
• за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (стаття 110 Кримінального кодексу України);
• за державну зраду (стаття 111 Кримінального кодексу України);
• за колабораційну діяльність (частини третя – восьма статті 111 Кримінального кодексу України) (далі – кримінальні правопорушення проти національної безпеки України).
 
– Ухвалення цього закону – правильна річ, але потрібно провести широку дискусію з правозахисниками, суспільством. Однозначно цей законопроект має пройти експертизу в комітеті з євроінтеграційної політики, щоб ми не порушили умови європейських сусідів. Зрадники своїми діями мають на меті знищення України, а українські громадяни мають платити їм пенсійні кошти? Це неправильно і з моральної, і з юридичної точки зору! Під час голосування ми побачимо, хто з народних депутатів підтримує державну цілісність, а хто відстоює інтереси колаборантів,  підсумував Михайло Цимбалюк. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.