Понад 300 кг медичних препаратів передали волонтери тернопільській лікарні № 2 (фото)

Опубліковано в Соціум 08.04.2022
Громадська організація «Світанок нації» спільно з Тернопільською міською радою передали понад 300 кг медикаментів для міської комунальної лікарні № 2.
 
Медичні препарати волонтери отримали гуманітарним вантажем з Іспанії. Сортуючи отриману допомогу, прийняли рішення передати частину ліків тернопільській лікарні.
 
Цією допомогою волонтери хочуть зменшити фінансове навантаження з медзакладів, каже депутат міської ради Антон Горохівський.
 
– Попри те, що зараз війна, допомога потрібна й в тилу, зокрема медикам. Багато людей з областей, де тривають бойові дії, зараз перебувають у Тернополі, а тому зростають потреби у наданні медичної допомоги. Сподіваюся, що ліки, які ми передали сьогодні, частково зменшать фінансове навантаження з лікарень,  наголосив Антон Горохівський.
 
Голова громадської організації «Світанок нації» Назарій Шафранський розповів, що їхня команда волонтерів вже не вперше передає ліки медичним закладам.
 
– Лікарі – наші герої тилу. Ще до війни вони рятували життя тернополян і продовжують це робити зараз. От тільки тепер від них залежить здоров'я й українців з східних та центральних областей. Тому важливо, аби лікарі мали все необхідне для надання допомоги,  зазначив Назарій Шафранський.
 
Доцент кафедри хірургії факультету післядипломної освіти Тернопільського національного медичного університету Роман Васильович Свистун каже, частину ліків будуть використовувати для лікування пацієнтів медзакладу. Іншу частину – відправлять на передову.
 
– Щиро дякуємо нашим друзям-волонтерам. Сьогодні вони привезли нам чимало медпрепаратів – медикаменти для знеболення; кровозупинні; препарати, які застосовуються для лікування в післяопераційний період; памперси, щоб доглядати за хворими,  зазначив Роман Свистун.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.