Власник "Микулинецького бровара" Троян знищив пивзавод у Збаражі та заборгував місту майже 2 млн податків (відео)

Опубліковано в Соціум 25.06.2020
У черговий раз в центрі земельного скандалу опинився власник «Микулинецького бровара» Степан Троян.

Колишній регіонал, який є основним акціонером ВАТ «Левада», перетворив Збаразький пивзавод у руїну. Мало того, він заборгував міському бюджету близько 1,8 млн грн, адже вже декілька років ухиляється від сплати земельного податку.

Сьогодні територія колись успішного та потужного підприємства нагадує кадри з фільму жахів: напівзруйновані будівлі, повалені дерева та купи сміття. Аварійні приміщення, які вже не перший рік пустують, от от можуть повалитися та привезти до трагічних наслідків.

«Збаразький пивзавод зараз перебуває у вкрай занедбаному стані. Нам дуже прикро, що він перетворився в руїну, хоч колись успішно працював та забезпечував робочими місцями людей та приносив надходження в бюджет. Станом на сьогодні заборгованість лише по земельному податку становить близько 1,8 млн грн. Для міського бюджету – це дуже значна сума. Ці кошти ми б спрямували на ремонт доріг, тротуарів, освітлення», – розповідає міський голова Збаража Роман Полікровський.

Колишня працівниця пивзаводу Наталія Солдатенко пригадує, як з підприємства вивозили обладнання:

«Троян, директор Микулинецького бровара, і підставний німець, які купили пакет акцій, вирішують долю заводу. Бувши депутатом районної ради, я зверталася до Трояна декілька разів, через те, що тут почали різати та вночі вивозити устаткування. З 1999 року, відколи завод їхній, жодного разу збори акціонерів не скликались. Подивіться, в що перетворився завод. Страшно глянути», – говорить пані Наталя.

Петро Напованець працював на Збаразькому пивзаводі у 80-тих роках. Чоловіку прикро, що потужне підприємство, яке було одним з найбільших наповнювачів міського бюджету, бездумно знищили.

«У 90-тих будувалися нові заводи. Стали приїжджати люди, які хотіли купити акції Збаразького пивзаводу. Оскільки заводчани впиралися і не погоджувалися, зробили наступну авантюру: почали доказувати, що продукція неякісна, а потім арештовували пивовози. Виникли величезні борги. Після цього і з’явилися інвестори, які гарантували роботу підприємства, обіцяли провести реконструкцію. Частину акції вимушено, з-під палки, таки продали. Але інвестор обіцянок не дотримався: розтаскав, знищив завод, платив мінімальні податки», – каже Петро Напованець.

Мер Збаража вважає, що завод потрібно привести в належний стан, адже напівзруйновані будівлі є небезпечними для людей.

«Ми зацікавлені, щоб завод працював, забезпечував робочі місця та приносив надходження в міський бюджет», – додає Роман Полікровський.

Нагадаємо, що Степан Троян не вперше стає фігурантом земельних скандалів. Екс-регіонал причетний до афери, в результаті якої у теребовлянських атовців відібрали у 100 гектарів землі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.