В центрі Тернополя десять послідовників Крішни в незвичних убраннях привертали увагу містян (фото)

Опубліковано в Життя краю 22.08.2018

До Тернополя 22 серпня завітали вайшнавісти – представники Міжнародного товариства свідомості Крішни з різних міст України, які в центрі міста співали махамантри і грали незвичайні мелодії на особливих інструментах.

Веди також розповідали людям про Рух Харе Крішна, де одним із завдань товариства є відновлення порушеної рівноваги в системі цінностей суспільства, а також забезпечення справжньої єдності всіх людей і встановлення миру у всьому світі.

Окрім цього послідовники Крішни роздавали людям інформаційні брошури про своє вчення та пропонували людям придбати деякі інші релігійні книги за невеличку пожертву на витратні матеріали.

На тернополян непересічні гості справили неабияке враження. Люди підходили до кришнаїтів, аби на пам'ять зазнімкувати, відзняти їх на відео. Містян особливо привабили яскраві сарі, дхоті, у які були одягнуті веди.

Один із послідовників Крішни пан Роман розповів, що спів та супровідна музика є дуже важливими, щоб оспівувати імена господа.

З інструментів для нaс нaйголовнішими є бaрaбaни, які з різних боків видaють неоднaкову гучність. Якщо ми прaктикуємо групове оспівувaння імен господa, це нaзивaється сaнкіртaнa – основний процес духовного вдосконaлення. Сьогодні ми співaємо для тернополян прості мaнтри, aби жителям містa було не склaдно підспівувaти нaм. Укрaїнців, які хочуть осягнути ведичні знaння, культуру, можуть отримaти це у вищих нaвчaльних зaклaдaх в декількох містaх Укрaїни – Києві, Хaркові, Дніпрі. До речі, в кожному облaсному центрі нaшої крaїни є осередки для людей, які вірять в богa Крішну, — поділився пaн Ромaн.

Чоловік підмітив, що в містах України їх приймають добре, проте є і люди, які через не розуміння не сприймають їхні пісні й танці. Пан Роман пояснив, що якщо би люди мали більше знань про «Міжнародне товариство свідомості Крішни», ведійську культуру в Україні, прагнення, цілі і завдання товариства, то ставлення до послідовників Крішни у громадськості було би іншим.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.