У Тернополі відновлюють колонки ХІХ ст., які оздоблять фігурами тварин, хлопчика

Опубліковано в Життя краю 01.08.2018

В майбутньому Тернопіль стане ще більше привабливим як для місцевих жителів, так і для туристів, адже у центрі міста постануть нові колонки з цікавим литвом.

За словами заступника міського голови Леонід Бицюра, відновлення помп з не одного етапу, тому потребує як людських, так і матеріально-технічних ресурсів.

— Попередньо ми відібрали декілька варіантів налаштування колонок, а в ході реконструкції прагнемо відтворити водні колонки 19-го століття. Для втілення в життя цього завдання працювала група архітекторів-проектантів. Сьогодні ми вже підрахували ціну колонок. Дуже добре, що вдалося знайти спонсора, який готовий виділити доволі пристойну суму, що дещо покриє вартість конструкцій. Наразі ми завершили інженерну частину робіт – розрахунки, підведення комунікацій і перейшли до ливарної – підготовки чавунних, бронзових елементів, дерев’яних або гіпсових форм. Бронзові елементи, які формуватимуть колонки, матимуть окреме литво – фігури кота, хлопчика, пташки та інші. Сподіваюся, що в майбутньому колонки стануть чудовою окрасою центральної частини Тернополя, — повідомив Леонід Бицюра.

Леонід Олексійович зазначив, що реконструкція низки колонок здійснюється з метою відновлення певного стилю міста, який панував колись. Заступник розраховує, що відновлені конструкції додадуть Тернополю привабливості та працюватимуть для міста як «туристичний магніт».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.