У Тернополі нагородили майже 40 матерів-героїнь (фото)

Опубліковано в Життя краю 31.07.2018

У Тернопільській обласній державній адміністрації сьогодні, 31 липня, нагородили 38 багатодітних матерів. Звання «Мати-героїня» присвоїли жителькам Тернопільщини, які народили та виховали 5 і більше дітей.

Нагрудні знаки, посвідчення та квіти жінкам вручив голова Тернопільської ОДА Степан Барна та начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Ігор Чорний.

– Почесне звання «Мати-героїня» жителькам області присвоїли відповідно до указу Президента України. На Тернопільщині у 2007-2017-х роках матерями-героїнями стали понад 6550 жінок, які народили та виховали більше 5-ти дітей. Сьогодні ми нагородили 38 жінок. Окрім нагород, багатодітним матерям виплатять одноразову грошову допомогу – 17 120 гривень, – розповів Ігор Чорний.

За словами голови ТОДА Степана Барни, на території Тернопільської області налічується 11 300 багатодітних сімей.

– Те, що на Тернопільщині є так багато багатодітних сімей – добрий знак, який говорить про розвиток нашої області. Приємно, що за останні 10 років сімей, у яких виховується більше 5-ти дітей, стало понад 6500. Дякую за ваш подвиг та працю. Дякуючи Богу та армії, на тернопільській землі сьогодні спокійно. Тож треба зробити все, аби ваші діти працювали та навчались у рідному краю, – звернувся до багатодітних матерів Степан Барна.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.