У Тернополі львів’янин здійснив рекордний заплив, подолавши 3,5 кілометри (фото)

Опубліковано в Життя краю 10.07.2018

Глибокі води Тернопільського ставу не злякали кухаря зі Львова Івана Янчишина. Чоловік 7 липня успішно подолав 3 500 метрів озера і тим самим поповнив книгу рекордів новими досягненнями.

Львів’янин розпочав грандіозний заплив батерфляєм о 14-й годині від колонади, проплив 2 100 метрів до причалу «Дальній пляж» та фінішував біля верби на набережній «Циганка». Такий маршрут для чоловіка склав тернополянин Антон Марчевський. Загальний час, який витратив невтомний плавець на рекорд – 1 година 14 хвилин і 4 секунди.  Протягом усього запливу Івана на човні супроводжувала його дружина, яка є лікаркою.

Як зізнається рекордсмен, успішно подолати озеро йому допомогла добра підготовка, адже чоловік півтора року готувався до рекорду.

Я розраховував, що на заплив витрачу дещо менше часу, хоча результатом задоволений. Добре, що вода була не також холодною, як я думав спершу. Щодо неприємних ситуацій на воді, то довелось декілька разів ковтнути води. Виникали навіть незначні судоми, та це не перешкодило мені дістатися до берега. Тернополянам дуже пощастило, що в них є таке чудове озеро. У Львові мені не вистачає подібної водойми, — розповів Іван Янчишин.

Чоловік підмітив, що надалі готуватиметься до 30-го міжконтинентального запливу через протоку Босфор.

Заплив у Туреччині цьогоріч буде ювілейним. Я перепливатиму протоку батерфляєм. Цей стиль плавання застосовував і під час запливу тернопільським озером. Оскільки став сьогодні було переплисти дещо складно, розраховую, що Босфор подолаю легше. Вважаю, що заплив на Тернопільському ставі для мене є, мабуть, більш вагомим, аніж буде в Туреччині, — зазначив львів’янин.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.