У центрі Тернополя грали на барабанах, співали мантру та розповідали про ведичну культуру (фото)

Опубліковано в Життя краю 07.07.2018

До Файного міста 6 липня завітали послідовники духовного руху «Харе Крішна», які на вулицях Тернополя виконували ведійські пісні й танці, на давній мові санскрит співали махамантру «Харе Крішна», тим самим проповідуючи людям принципи ненасилля, побудову суспільства на основі духовних законів.

Гармонійна музика, незвичайний духовний одяг «крішнаїтів» привертав увагу тернополян. Деякі люди навіть долучалися до танців та співання вайшнавської мантри. Один із послідовників Крішни зупиняв на вулиці перехожих, ділився знаннями про релігію Свідомість Крішни та пропонував людям за невеличку пожертву придбати книгу-вчення Свамі Прабгупада «По той бік народження і смерті»

Про цінність та вплив духовного знання на свідомість людей розповів один із послідовників учення про Крішну, студент дніпропетровської академії Свідомості Крішни Віталій Баришко.

— Мантра «Харе Крішна» з санскриту перекладається як одне із Господніх імен – Крішна – «всепривабливий», а Рама – «джерело радості». Харе – це звернення до неосяжної енергії Бога. Якщо раніше люди розмовляли на санскриті, то сьогодні цю мову мало хто розуміє. Сьогодні ми співали махамантру «Харе Крішна Харе Крішна, Крішна Крішна Харе Харе, Харе Рама Харе Рама, Рама Рама Харе Харе», про значення якої можна багато прочитати у ведійських священних писаннях. Ми також сповідуємо принципи, у яких пояснюється: для чого ми живемо, у чому сенс життя, чому потрібно допомагати людям. А мантра «Харе Крішна» допомагає людям на шляху до самосвідомості зрозуміти, яким чином душа людини може жити не залежно від тіла, — розповів Віталій Баришко.

Хлопець розповів, що послідовники Крішни щороку мандрують по великих містах України. Зокрема, Віталій їздить із однодумцями вже протягом п’яти років. Як ділиться хлопець, Тернопіль йому сподобався насамперед тому, що це дуже гостинне та дружелюбне місто, яке приваблює гостей своєю зеленню.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.