Красуні з вадами слуху пройшлися в центрі Тернополя у вишуканих вишиванках (фото)

Опубліковано в Життя краю 18.05.2018

Грандіозне «Дефіле у вишиванках» 17 травня на головній площі міста влаштували дівчата від Спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей зі зниженим слухом та моделі з агентства «Selfie Models Group».

На імпровізований подіум вийшло близько 20 красунь, які представили гостям десять колекцій одягу дизайнерів з Тернополя та інших міст України. Юнки продефілювали у вишиванках і в одязі з елементами вишивки. Глядачі не тільки захоплено спостерігали за дівчатами, але й охоче підтримували їх жестами та помахами рук.

Ідея організувати в Тернополі подібний захід виникла у місцевої дизайнерки Оксани Чмиленко. В студентські роки жінка працювала у товаристві глухих, а коли стала дизайнеркою – задумалася, чим може допомогти нечуючим людям. Так виникла ідея заснувати Школу краси і внутрішньої гармонії «Віра, Надія, Любов» для дівчат зі школи-інтернату.

— Показ ми організували саме сьогодні не марно, адже День вишиванки цьогоріч співпадає із днем створення Української організації глухих в Тернополі. Протягом кількох показів наші вихованки демонстрували авторські вишиванки та вироби з елементами вишивки. А колекції прикрас і сумок представлятимуть вже професійні моделі із агентства «Selfie models group». Це модельне агентство є партнером нашого заходу. До речі, нашим вихованкам неабияк сподобалося дефілювати. Це означає, що дівчата в майбутньому влаштують для тернополян ще не один показ, — поділилася Оксана Чмиленко.

Протягом «Дефіле у вишиванках» підтримувала учасниць і голова Тернопільської обласної організації Українського товариства глухих Надія Коцовська.

— Так співпало, що нині наше товариство нечуючих святкує 50-річчя. Ця цифра є ні великою, ні маленькою, проте вже свідчить про набуття життєвого досвіду, зрілості, мудрості. За цей час нам також вдалося чимало надбати, хоча довелося й багато вчитися на своїх та чужих помилках. А сьогодні ми разом можемо побачити, скільки нам вдалося досягнути спільно із працівниками школи, з нашими вихованцями та людьми, яким небайдужа доля людей із вадами слуху. Я вдячна нині кожному з вас за ваші оплески, адже підтримуючи нині цих дівчат, ви даєте їм віру в хороше майбутнє, — наголосила Надія Коцовська.

Варто зазначити, що в рамках заходу моделі разом з відомою співачкою Іриною Борисюк виконали пісню на мові жестів, яка неабияк припала до душі гостям дійства.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.