У Тернополі вперше в Україні запрацювала нова система оплати проїзду

Опубліковано в Життя краю 22.02.2018

Безконтактну систему оплати проїзду в міському транспорті презентували сьогодні, 22 лютого, у Тернополі. Проект вдалось реалізувати завдяки співпраці Тернопільської міської ради, Ощадбанку та компанії Visa.

Так, від сьогодні оплачувати проїзд в міському комунальному транспорті та в приватних маршрутних таксі Тернополя можна за допомогою безконтактних банківських карток та NFC-пристроїв на стаціонарних валідаторах і на мобільних терміналах кондуктора.

Саме у нашому місті оплата банківськими картками і NFC-пристроями була реалізована ще й у приватних маршрутних таксі вперше в Україні.

– Від сьогоднішнього дня у Тернополі є можливість оплати проїзду в громадському транспорті завдяки використанню будь-якої банківської картки, – зазначив міський голова Сергій Надал. – З’явилась ще одна додаткова послуга, яку ми реалізовуємо спільно з нашими партнерами Ощадбанком та компанією Visa. Приємно, що Тернопіль стає першим в Україні містом, де цей проект реалізовано у всьому громадському транспорті. Звичайно, реалізувати цю інновацію непросто. Були і помилки, і труднощі, і відвертий спротив зі сторони перевізників та водіїв. Цей процес незворотній. Таку форму оплати використовує весь цивілізований світ і ми до цього прагнули.

За словами директора відділу технологічних рішень, керівника групи інноваційних рішень Visa Євгена Лісняка, впровадження нової системи оплати допоможе сформувати у громадян звичку та довіру до безготівкових платежів.

– Ми вважаємо, що оплата банківськими картками буде корисною і для міської влади, і для перевізників. Вона допоможе більш прозоро відстежувати пасажиропотоки, зменшити кількість готівкових розрахунків, унеможливити шахрайства з боку кондукторів та пасажирів, – додав Євген Лісняк. 

Завдяки запровадженню нової системи оплати у Тернополі оновили 68 одиниць комунального транспорту, 15 маршрутних таксі, а також 48 тролейбусів. У цих транспортних засобах додатково встановлені валідатори з новими функціями.

– Останнім часом Ощадбанк приділяє багато уваги інноваціям, які роблять життя для мешканців міста зручнішим. Участь у новому транспортному проекті є дуже важливою для нашого банку. Ми приймаємо розумні рішення, коли пропонуємо відмовитись від готівки, – пояснила заступник директора департаменту електронної комерції та платіжних засобів – начальник управління торгового еквайрингу «Ощадбанк» Наталія Войтович.

Очільник Тернополя також додав що реформа міського транспорту триватиме. Наступним кроком стане придбання нового комунального транспорту.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.