«Беру кредит, щоб сплатити податки»: американський бізнесмен та волонтер з Заліщиків Юрій Куц розповів про виклики 2022 року

Опубліковано в Життя краю 04.05.2023
Успішний американський бізнесмен Юрій Куц, який народився в Заліщиках, розповів, як поставив на паузу свій бізнес, щоб допомогти Україні. 
 
Чоловік каже, з початком війни він змінив звичне життя у США і почав об’єднувати зусилля усього світу заради України.
 
– На 2022 рік в мене було багато планів. Як розширити бізнес, яку комерційну нерухомість закупити, в яких Штатах розвиватися. Але 24 лютого я про все забув, – розповідає Юрій Куц. – Постійні перельоти і переїзди. Чикаго – Варшава – Стамбул – Кельн – Франкфурт – Дюссельдорф – Заліщики – Київ. Закупівлі: тактичні рукавиці, бронеплити, автівки, тактичний одяг, плитоноски. Я скуповував усе, що бачив. І на що вистачало коштів. Хаос. Я жив у турбулентності. Як Blackbird летів зі швидкістю 3 тисячі кілометрів на секунду.
 
Заліщанин розповідає, його бізнес зіткнувся з чималою податковою заборгованістю за підсумками 2022 року.  
 
– Як маленька дитина він постійно потребує уваги та турботи. Тому я заробив дуже мало грошей, але дуже багато вклав своїх заощаджень. Але неважливо, працює бізнес чи ні – ти маєш заплатити податок на комерційну діяльність. У штаті Іллінойс це 16% від вартості бізнесу. Якщо ти не заплатив, отримаєш ще відсотки зверху, – зазначає Юрій Куц. – Та хто тоді про це взагалі думав? Ця країна стоятиме ще сотні років, а Київ під загрозою. Тож я не заплатив податки за 2022 рік. І вже зараз мені накапало лише fee тисяч 8 по персональним податкам, тисяч 30 – по податкам на комерційну діяльність. В сумі – це більше 300 тисяч доларів податків із відсотками.
 
Юрій каже, до тями прийшов лише в листопаді. Тоді повноцінно розпочав роботу KUU Fund – фонд точкового забезпечення Сил оборони з українсько-американським корінням.
 
– Ми проводимо активні збори та допомагаємо Силам оборони. Системно і за планом. А в мене є більше часу зайнятись справами і порахувати витрати, – говорить Юрій Куц.
 
Бізнесмен зізнається, зараз планує, як вирішуватиме робочі питання.
 
– Це не гордість, це однозначно поразка. Я визнаю її та нікого не звинувачую. І вже планую, як буду вирішувати це питання. В Штатах будують бізнес лише на кредитних грошах. Тоді ти будеш постійно в динаміці та в тонусі, кредит буде тебе постійно тиснути. А твої гроші – це запас, який має приносити мінімум 12% річних. Інакше ти програв, – каже Юрій Куц. – Це життя підприємця в сучасному капіталізмі. Щоб вийти з некомфортного середовища, ти маєш зайти в інше некомфортне середовище. І тільки так ти виростеш.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.