У Тернополі представили персональну виставку відомої місцевої художниці (фото)

Опубліковано в Життя краю 05.11.2020

Сьогодні у Тернопільському обласному художньому музеї відбулося відкриття персональної виставки тернопільської художниці Світлани Шинкаренко.

Експозицію було приурочено до ювілею художниці.

У виставковому залі музею представлено 74 полотна художниці, написані нею у різні періоди життя.

За словами заступника директора художнього музею Ольги Ваврик, на виставці представлені як графічні, так і живописні твори художниці.

— Твори — це віддзеркалення художника. В цих полонах ми бачимо надзвичайно інтелігентну, ерудовану та творчу особистість, якою і є Світлана Шинкаренко. Тут представлено 42 твори живопису та 32 графічні картини художниці. Звертаючи увагу на тематику робіт зауважу, що серед них багато натюрмортів та пейзажів. Велика кількість графічних творів виконаних в техніці акварелі і монотипія, — каже Ольга Ваврик.

Сама ж художниця розповідає, що для неї виставка — підсумок ще одного етапу творчої праці.

— Ця виставка, в якомусь плані, підсумок моєї багаторічної мистецької праці та звершення ще одного її етапу. Маю надію, що наступний період творчості принесе для мене щось нове — техніки, теми та емоції, — ділиться Світлана Шинкаренко. — Зараз я щаслива, адже займаюся тим, без чого не можу уявити свого життя. Мистецтво — частинка моєї душі і я рада, що маю можливість поділитися ним зі світом.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.