Тернополянам розповіли, як вберегтися від торгівлі людьми

Опубліковано в Життя краю 04.11.2020

Цьогоріч зростає кількість шахрайських схем з торгівлі людьми. В порівнянні з минулим роком вона збільшилася втричі.

Про це під час пресконференції повідомила директорка з розвитку ГО «ТМЖК «Відродження нації» Оксана Шлюсар.

За словами експертки, шукаючи роботу за кордоном, українцям потрібно перевіряти посередників та не вірити в пусті обіцянки.

— Чим більше обіцяє посередник тим більше варто бути обережною людині. Зараз є можливість перевірити чи має посередник ліцензію не переглядаючи довгу таблицю. Є система пошуку на сайті Мінекономіки. У розділі «Діяльність» і «Працевлаштування за кордоном» можна просто ввести ключове слово або назву країни і  перевірити наявність ліцензії, — каже Оксана Шлюсар.

За словами Оксани Шлюсар, збираючись на роботу в іншу країну, потрібно пошукати контакти всіх, хто може допомогти у непердбачуваній ситуації.

— Якщо вже перебуваючи за кордоном людина підозрює, що потрапила у трудове рабство, вона може звернутися у відділ у справах іноземців, агенцію праці, воєвудство, де займаються справами мігрантів, або поліцію. Проте, контакти потрібно мати заздалегідь. Будь який роботодавець, який отримує прибуток, може понести покарання. Не потрібно боятися і чекати, а міняти вакансію. Звертатися до юристів, які можуть проконсультувати безкоштовно. Але для цього потрібно заздалегідь забезпечити себе інформацією, — зазначає експертка.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.